На Горохівщині вирощують найбільшу в регіоні плантацію горіхів

09 Липня 2019, 16:29
3946

На території Коритницького лісництва ДП «Горохівське ЛМГ» зростає найбільша у регіоні плантація цінного грецького горіха – 17 га.

Саджанці впевнено набирають ріст. Щоб їм було комфортно, лісівники постійно проводять підготовку ґрунту. Про це повідомляє прес-служба Волинського ОУЛМГ.

За 7-8 років очікують перші плоди. У перспективі ж, зазначають лісівники, дерева можуть давати до 100 кілограмів горіхів.

Лісничий Коритницького лісництва Петро Завадський розповідає, що до посадки саджанців ретельно готувалися. Тепер же головне – вберегти.

Ділянка огороджена та із трьох сторін оточена густими лісами, які оберігають молоді саджанці від вітрів та морозів. Грецький горіх, кажуть лісівники, рослина південна, тож любить тепло і затишок, а також вологу і багатий на мінерали ґрунт.

Звісно, за цей час є і втрати. Причини цього різні – посухи, заморозки, а частина насаджень відпала через пошкодження фауною. Однак, каже Петро Завадський, це нормальний природний процес.

Про перспективи горіхового саду лісівник розповідає скромно – мовляв, курчат по осені рахують. Нині ж головне – простежити, аби все добре прижилося. Щоб згодом дарувати волинянам смачні та надзвичайно корисні горіхи.

1


1

1

1


 

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024