Горохівський суд встановив факт перебування українського бійця в російському полоні

12 Липня 2019, 15:15
Горохівський районний суд 4187
Горохівський районний суд

Горохівський районний суд Волинської області задовольнив підготовлену «Силою права» заяву і встановив юридичний факт перебування Сергія Бойка в полоні у контрольованих Російською Федерацією збройних формуваннях на окупованій території Донецької області України внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України.

У травні 2014 року Сергія призвали до лав Збройних сил України та залучено до складу військової частини польова пошта В0116 (1 окремий мотопіхотний батальйон «Волинь»), а згодом і до складу сил, що виконують бойові завдання, пише Оглядач.

На початку листопада 2014 року у складі бойової групи Сергій отримав наказ вирушити на непідконтрольну Україні територію Донецької області та забрати важко пораненого українського військовослужбовця, якого утримували представники іррегулярних збройних формувань РФ.

Група потрапила у пастку. Разом із товаришами Сергій потратив у полон до окупантів. Провів у катівнях архіву СБУ в місті Донецьку майже два місяці.

«В кожному судовому процесі «Сила права» доводить вину Росії в злочинах проти України та українців, скоєних на нашій землі. Наступний крок для Сергія Бойка – подання позову й отримання компенсації моральної шкоди від держави-агресора», – зазначив голова «Сили права» Андрій Сенченко.

Читайте також«Я пам’ятаю Іловайськ», Або історія військовополоненого з Горохова устами його сестри

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39