У Горохові біля Хреста-пам’ятника молилися за Небесну Сотню

22 Листопада 2016, 09:00
2724

Біля Символічного Хреста-пам’ятника «Борцям за незалежність України» відбулася панахида, година-реквієм та покладання квітів з нагоди Дня  Гідності та Свободи.

Панахиду здійснили благочинний Горохівського благочиння, настоятель Свято-Вознесенського храму УПЦ КП о.Андрій та клірик о.Валерій, - йдеться на сайт Горохівської РДА.

З промовою виступили голова райдержадміністрації Любов Матвєєва, заступник голови районної ради Віталій Клемба, депутати районної ради Леонід Кравчук, Василь Пащук, заступник голови громадської ради Валерій Колібко.

«Відповідно до Указу Президента України Петра Порошенка український народ втретє відзначає цей день в такому форматі, що стало наслідком революційних подій 2013-2014 років: Революції гідності, окупації Кримського півострова, початку неоголошеної війни на Сході України з північним сусідом. Україна – це територія гідності і свободи. Такими нас зробила не одна, а дві революції – Майдан 2004 року, який був Святом Свободи, і Революція 2013 року, Революція Гідності. 21 листопада — це день, коли ми думаємо про майбутнє, але, водночас, пам’ятаємо тих, хто віддав життя в боротьбі за це майбутнє. На превеликий жаль, за прагнення називатися повноправним членом європейського співтовариства Українській державі довелося заплатити високу ціну. Безжальні розстріли активістів Революції Гідності на Майдані у столиці  країни та неоголошена війна на Сході України забрали життя сотень українських синів і дочок. Не вагаючись ні хвилини, не шкодуючи власного життя, вони вступили у нелегкий бій за мирне європейське майбутнє, незалежність та суверенітет Батьківщини. Розпочавши виснажливу боротьбу за європейську Україну, ми показали всьому світові, що ми – єдині, а українська нація – це нація нескорених, сильних духом, гідних, вільних нащадків славного козацького роду»,- було наголошено у виступах посадовців.

Працівники центральної районної бібліотеки читали вірші, присвячені Небесній Сотні, Героям Революції Гідності, солістка РНД «Просвіта» Віта Сосновська виконала пісню «Герої не вмирають». До Символічного Хреста-пам’ятника присутні поклали живі квіти.

 

 

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром