Фермерське господарство з села Мирків продає нетелів навіть за кордон

09 Серпня 2019, 09:02
Фото ілюстративне 6559
Фото ілюстративне

Начальник управління регіонального розвитку Микола Панасюк та начальниця відділу агропромислового розвитку Оксана Камоцька побували з робочим візитом у фермерському господарстві «Зоря», що у селі Мирків. Керівник – Степан Сайкевич.

Про це повідомляють на сайті Горохівської РДА.

Станом на 6 серпня у цьому господарстві завершили обмолот зернових культур, зокрема озимої пшениці на площі 160 га при середній врожайності 63ц/га та 50 га ярого ячменю при середній врожайності 50 ц/га, 20 га гороху при середній врожайності 40 ц/га.

Варто сказати, що в обробітку ФГ «Зоря» має лише 650 га землі. Поряд з тим тюкують і відвозять на склад солому для тваринництва.

Спеціалісти з багаторічним стажем ветеринарна лікарка Любов Лем та завідуюча галуззю тваринництва Віра Король розповіли про досягнення в тваринництві та поділилися проблемами. Але хоч якої складності вони не бувають, всі питання вирішують із керівником Степаном Сайкевичем.

Стадо в господарстві хороше не тільки в екстер’єрному плані, а й високопродуктивне, бо кожна корова вирощена власним досвідом і силами. Хоча в свій час багато корів і теличок закуповували як в підприємствах в межах України, так і в населення. Сьогодні ж підприємство «Зоря» свої нетелі продає і на Волині, і в Україні та за її межами.

Небагато господарників можуть показати в цей час таке тваринництво. Утримує фермерське господарство більше 300 голів ВРХ, в тому числі майже 200 корів. За сім місяців цього року надоїли 6624 тонн молока – на одну корову 3600 кг. Це дещо менше, ніж в попередні роки, і пов'язане з  кормовою базою.

1

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024