Молода мама з Любомля потребує допомоги у боротьбі з рідкісною хворобою

12 Серпня 2019, 18:00
Віта Макарук 911
Віта Макарук

Віті Макарук 23 роки, а її синочкові Артемку – нема ще й двох, цієї весни лікарі виявили в неї пухлину в міжлегеневій частині грудної клітки.

Завдяки підтримці небайдужих Віта вже сім місяців бореться із рідкісною та дуже підступною хворобою – нейроендокринною пухлиною 2 градації (NET G2/ атиповий карциноїд), розташованою близько серця, – пише газета «Новий погляд+».

Детальніше читайте ТУТ: Молодій мамі з Любомля терміново потрібна допомога для порятунку життя

Мама Віти, Людмила Карпюк, змушена знову звернутися до тих, хто має змогу допомогти фінансово, адже придбати препарати для лікування за власні кошти їхня сім’я не в змозі, та просить молитися за здоров’я доньки.

«Бог послав нам таке важке випробовування, ми маємо зібрати всі сили, щоб пережити його. Іншого виходу просто немає, тим більше, в нас дуже велика підтримка. За Вітине одужання молиться багато людей (до речі, хрещена в церкві Вікторією). Вірю, що Господь почує наші прохання й подарує моїй доньці життя. Адже Артемчику, якому іще й двох рочків немає, так потрібна любляча мама, а чоловіку Олегу, який зараз у зоні ООС, – дружина», – з надією говорить Людмила Федорівна.

Після трьох місяців виснажливої гормональної терапії препаратом «Сандостатин» (вартість одного уколу 26,364 гривні) хромогранін А в крові Віти знизився з 859 одиниць до 376, а гормон (АКТТ) – із 348 до 90,7. Пролікувавшись, вона пройшла комп’ютерну томографію. Висновок: вогнищеве ураження обох легень з позитивною динамікою. Радіти рано, але кількість метастазів у легенях та їх розмір зменшуються.

Медики призначили новий курс лікування: укол «Соматуліну» раз у місяць триразово (вартість одного 31,956 гривень) і таблетки «Афінітор» (28 тисяч гривень за упаковку на місяць).

«Першу ін’єкцію Віті вже зробили, наступна – 18 серпня. Після прийому таблеток зріс рівень цукру в крові до 21,5, зараз їй колють інсулін двічі на день. Стан Віти дуже нестабільний: болі в спині, набряк обличчя та ніг, знову набрала зайвої ваги (зараз 90 кілограмів). Нещодавно потрапила в реанімацію, пройшла десятиденне лікування в Любомльському ТМО», – розповіла мама Віти.

Родина Віти Макарук вдячна медикам, які зробили все можливе, аби полегшити її стан, і також усім, хто відгукнувся на їхнє горе.

Кошти можна переказати за реквізитами: 5168 7555 2239 0679 ПриватБанк (Отримувач – Карпюк Людмила Федорівна). Телефон для контактів 096-2258785.

Щасливі молодята Віта й Олег Макаруки в день одруження.
Щасливі молодята Віта й Олег Макаруки в день одруження.


Такою Віту зробила хвороба
Такою Віту зробила хвороба

 

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024