У Мар’янівській ОТГ говорили про перспективи розвитку

21 Серпня 2019, 11:12
2158

У Мар’янівській об’єднаній громаді обговорили широке коло питань по процедурі децентралізації та фінансової дисципліни.

А також про перспективи та механізми подальшого функціонування закладів освіти, культури та медицини, реорганізація та ліквідація юридичних осіб та сільських рад на території новоствореної Мар’янівської об’єднаної територіальної громади. Про це повідомляють на сайті Горохівської РДА.

У нараді взяли участь в.о. голови райдержадміністрації Андрій Розтока, начальник управління фінансів райдержадміністрації Валентина Ковальчук, голова ОТГ Олег Басалик, виконуючі обов`язки старост сільських рад, що увійшли до складу громади, бухгалтера, економісти та активні і небайдужі громадяни селища.

У ході наради розглянули кадрові питання, фінансування закладів бюджетної сфери, подальшого функціонування та створення відділів культури, освіти на території Мар’янівської ОТГ. 

«Сьогодні ми обговорюємо найважливішу реформу, яка зараз впроваджується у державі – адміністративно-територіальну. Суть реформи – це не виключно зміна форми устрою. У даному випадку йдеться не про видозміну адміністративно-територіального устрою як такого, а має змінитися якість життя громадян на конкретній території та їх свідомість. Кожна людина має усвідомлювати, що вона максимально долучена до процесу прийняття рішень та вирішення місцевих питань і від неї, як розпорядника ресурсів, залежить добробут оточуючого соціуму. Реформа дуже складна, не усі механізми змін в ній чітко прописані та злагоджені. Тому хочеться почути і про проблеми, які є, а також знайти можливі шляхи вирішення: чи це буде місцевий рівень, чи обласний, чи державний, - зауважив Андрій Розтока.

Порушені питання взяло на контроль керівництво району, Мар’янівській ОТГ дали рекомендації щодо надання практичної та методичної допомоги.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024