Елладська церква визнала канонічність автокефалії ПЦУ

29 Серпня 2019, 12:00
1361

Грецька церква підтвердила право Константинополя дарувати автокефалію.

Елладська православна церква (Греція) визнала канонічність надання автокефалії Православній церкві України від Вселенського патріархату. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт Елладської церкви.

Згідно з повідомленням, за результатами засідання Синоду Елладської православної церкви, який проходив 26-28 серпня, його учасники визнали канонічним право Вселенського патріарха на дарування автокефалії ПЦУ. Крім того, предстоятелю Елладської церкви надали перевагу надалі займатися питанням визнання Православної церкви України.

Нагадаємо, в липні Вселенський патріарх Варфоломій заявив, що першою Православну церкву України визнає Елладська православна церква.

«Ми молимося і сподіваємося, що всі помісні православні церкви рано чи пізно визнають незалежність Православної церкви України, але першою церквою, яка визнає помісну церкву України буде братська сестра-церква – Елладська православна церква», – підкреслив він.

Зазначимо, що Елладська церква запустила процедуру визнання ПЦУ ще в січні 2019 року. Зокрема, тоді грецькі духовні особи прийняли рішення передати на архієрейський собор визнання автокефальної Православної церкви України.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39