Садівник з Горохівщини хоче створити фруктово-ягідний конвеєр

30 Серпня 2019, 09:07
Фото ілюстративне 3324
Фото ілюстративне

Василь Михальчук – ветеринарний лікар, працює на залізнично-дорожній колії стрілочником, голова профспілки працівників цієї установи по смт. Мар’янівка, депутат Мар’янівської ОТГ, а в глибині душі – садівник. І саме із розвитком садівництва бачить своє майбутнє.

З робочим візитом у керівника фермерського господарства «Сад Михальчука» побували начальник управління регіонального розвитку Микола Панасюк та начальниця відділу агропромислового розвитку Оксана Камоцька. Про це повідомляють на сайті Горохівської РДА.

Погляди і плани аграрія поділяє і підтримує дружина Ірина, а двоє синів Микола і Роман, напевно, не даремно обрали спеціальності, пов’язані із агрономією. Вони поки що студенти, але у вільний час від навчання допомагають батькові. Слід відзначити, що п’ять земельних ділянок, на яких росте сад знаходяться радіусі в 25 км.

На першій ділянці росте 3200 підщеп груш. Наступна, площею 2,4 га, засаджена в минулому році ожиною раннього сорту, а на іншій земельній ділянці площею 2,20 га росте ожина пізньостиглого сорту. На 3,16 га посаджені 3 тисячі десертних чеських сортів вишень. А на 4 га землі, яку аграрій виграв в оренду через аукціон, уже цієї осені почнеться посадка 8 сортів персика.

На запитання, чому такий різноманітний асортимент плодово-ягідних, відповідає: «Хочу розробити і запровадити своєрідний конвеєр, щоб фрукти та ягоди були з ранньої весни і до пізньої осені».

Планів та намірів у Василя Михальчука, окрім того, що вже зробив, ще дуже і дуже багато. На будь-які запитання, що стосуються технологій у садівництві, Василь Михальчук може прочитати цілу лекцію, та не приховує і того, що багато їздить і вчиться уже у знаних садоводів України.

Читайте також: 

 

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024