Горохівським дітям прочитали лекцію про правопорушення

29 Листопада 2016, 10:00
1275

У голови райдержадміністрації Любові Матвєєвої відбулася оперативна нарада за участю керівників структурних підрозділів райдержадміністрації щодо вирішення актуальних питань і завдань з їх вирішення у сферах, віднесених законами України до повноважень районної державної адміністрації, управліннями, відділами райдержадміністрації та територіальними органами виконавчої влади на місцях.

В ході наради проінспектовано умови проживання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Інформувала головний спеціаліст служби у справах дітей райдержадміністрації Ольга Повзун.

На обліку служби у справах дітей райдержадміністрації перебуває 70 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, з них – 24 діти-сироти, 46– діти, позбавлені батьківського піклування.

Окрім того, наголошено, що працівниками служби  спільно з інспекторами поліції Горохівського ВП ГУНП у Волинській  області  був проведений день профілактики правопорушень та злочинів серед неповнолітніх для учнів загальноосвітньої школи I-III ступеня № 1 ім. І.Я. Франка  м. Горохів. Школярам були прочитані лекції на тему: «Адміністративна та кримінальна відповідальність неповнолітніх за вчинення злочинів», проведене анкетування на зазначену тематику. В ході лекції були висвітлені питання про адміністративну (порушення дисципліни в школі, дрібне хуліганство, пошкодження майна, дрібні крадіжки) і кримінальну відповідальність (нанесення тілесних пошкоджень, вимагання, вживання наркотичних засобів).

Усім старшокласникам після проведення лекції були роздані пам’ятки по даній тематиці. За результатами обговорення голова райдержадміністрації зробила акцент на актуальності питань, порушених на нараді та ефективному їх вирішенні.

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024