У молодої мами з Демидівки пухлина мозку: збирають кошти на лікування

09 Вересня 2019, 18:00
1344

Необхідні кошти на лікування 22 річної Ольги Шкаравецької із Демидівки, у неї діагностували пухлину мозку.

Знайомі молодої жінки оголосили збір коштів на лікування. Про це у мережі Facebook пише Яринка Гринчук

«У нашій родині трапилась біда - у молодої матусі Олі Шкаравецької виявили пухлину в мозку. Їй всього 22 роки і в неї на руках - 6-місячне немовля. Олю оперують у Києві, та це лише перший етап на шляху до одужання. Проблему виявили ще у 2009 році, після того, як у Олі ослабла ліва сторона: рука і нога. Під час МРТ виявили пухлину головного мозку. У Київській обласній лікарні в нейрохірургічному відділенні під час повного обстеження встановили діагноз «Об’ємний процес правої скроневої ділянки головного мозку». Вже у 2010 році Олю направили на дообстеження в інститут головного мозку в Санкт-Петербург де виставили чіткий і такий важкий діагноз -доброякісна гліома правого зорового бугра і ніжки мозку в стадії крейдування. Однак оперувати лікарі не брались, мовляв молода і операція дуже важка, адже пухлина знаходилась практично в самому центрі голови, куди хірургам дуже важко дістатись.

Пухлина довгі роки не давала про себе знати, та цього року, черезз 6 місяців після пологів (кесерів розтин) у Олі з’явились сильні головні болі. Під час МРТ лікарі виявили ріст пухлини з подальшим набряком головного мозку. Олю відразу направили в нейрохірургічний центр у клініку «Феофанія» в Києві.

Лікарі взялись за дообстеження - проведення біопсії і гістології, без чого вони не можуть призначити подальшого лікування. А це важка операція на черепі. Також Олі зроблять шунтування головного мозку, оскільки новоутворення викликає оклюзійну гідроцефалію. (результати обстежень додаємо)», – йдеться у дописі.

Вартість хірургічного втручання понад 100 000 гривень. Перебування в реанімації, яке чекає жінку пасля операції, коштуватиме близько 20 000 гривень у день.Скільки часу там пробуде хвора – не відомо.

Рідні та близькі доклали максимум зусиль та використали усі можливі фінанси. Однак цього недостатньо, а тому вони звернутаються по допомогу до небайдужих.

Гроші можна перерахувати на картку чоловіка: 4149 4991 2903 1843 (ПриватБанк)
Шкаравецький Юрій Васильович

або на картку Олі: 4731 2191 1645 8344 (ПриватБанк)
Шкаравецька (Шевчук) Ольга Валентинівна






 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024