У Горохові урочисто зняли прапор – символ підтримки українських моряків

16 Вересня 2019, 16:09
1747

У Горохові відбулася акція спускання прапора, присвячена визволенню з полону українських військових моряків.

Акція пройшла 16 вересня за участі в.о. голови райдержадміністрації Андрія Розтоки, голови районної ради Тараса Щерблюка, керівників структурних підрозділів райдержадміністрації та  громадськості. Про це повідомляє сайт Горохівської РДА.

Нагадаємо, що 24 бранці Кремля, взяті у полон Росією у Керченській протоці, повернулися на рідну землю 7 вересня за сприяння Президента України Володимира Зеленського.

Присутні зібралися, щоб долучитися до українців та друзів України по всьому світові у знак підтримки та солідарності з українськими військовими моряками. Право зняття  прапора Військово-Морських Сил Збройних сил України надали учаснику АТО Роману Мужику та голові районної організації ветеранів АТО «Щит» Миколі Бернацькому під виконання  Державного Гімну. 

Цей прапор – символ підтримки українських моряків, які перебували у полоні. А також усіх українських військових і добровольців, які потрапили у полон і поки що не повернулися додому. Прапор передали в знак пам’яті про мужність та героїзм українських моряків до місця дислокації частини, в якій служили бранці та продовжують служити воїни. Усі прапори згодом направлять в Одеський музей морського флоту.

Варто зауважити, що усі райони Волині приєдналися до всеукраїнської акції на підтримку 24 полонених українських моряків з малих броньованих артилерійських катерів «Нікополь» і «Бердянськ» та буксира «Яни Капу» та під звуки Державного Гімну зняли прапор.










 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024