5 порад, щоб подолати осінню хандру

18 Вересня 2019, 12:34
5 порад, щоб подолати осінню хандру 3928
5 порад, щоб подолати осінню хандру

Восени день коротшає, сонце стає менше, через що у багатьох людей псується настрій та знижується працездатність.

Цьому є цілком наукові пояснення: без сонячного світла організм людини виробляє менше речовин, що викликають відчуття бадьорості та щастя. Та людство давно розгадало секрети, як не залежати від погоди за вікном. Кілька корисних звичок допоможуть вам завжди бути в формі.

1.    Дотримуйтесь здорового розкладу дня

Від здорового сну та часу пробудження залежать тонус організму, робота нервової системи, нормалізація артеріального тиску. Для відпочинку людині потрібно спати не менше 8 годин на добу і доведено, що найкорисніший сон – до півночі, тому намагайтесь раніше лягати і раніше пробуджуватись, щоб на повну скористатися денним світлом, якого буде все менше. Це допоможе запобігти депресії та іншим розладам настрою. Після пробудження виконайте тонізуючі вправи та насолодіться підбадьорюючим душем. Такий початок дня стимулює кровообіг і надає фізичних та психічних сил на весь день.

2.    Смачний сніданок – настрій на весь день

Потурбуйтесь про свій організм, як турбувалися б про кохану людину чи дитину. Почніть день зі смачного сніданку. Їжа – природне джерело задоволення, тож організму не байдуже, що ми їмо зранку. Потіште себе улюбленою стравою буденним ранком. Це як заправити автомобіль паливом перед дорогою: щоб далеко їхати, треба мати ресурс. Тож не нехтуйте простими радощами. Вони поступово складаються у вдалий день.

3.    Природні стимулятори бадьорості

Додають настрою і бадьорості вранці чашка тонізуючого чаю чи запашної кави. Особливо легко це буде зробити за допомогою кавомашини, яка сама потурбується про ваш напій. Поцікавтесь, які кавомашини на Kasta пропонують за цілком прийнятною ціною. Це може бути рожкова, крапельна чи капсульна машина. Все залежить від того, який смак кави ви любите. І крок до пробудження стане набагато легшим. Поціновувачі кави з молоком можуть окремо придбати прилади для збивання щільної піни з молока та щодня мати у своєму розпорядженні смачний лате чи капучино.

4.    Контролюйте стан здоров’я

Порадьтесь із лікарем, за необхідності пройдіть обстеження, щоб вирішити, чи варто підвищити захист організму додатковими засобами. Можливо, в осінньо-зимовий період вам потрібен додатковий прийом вітаміну Д. У сонячний час організм сам виробляє цей вітамін, необхідний для нормального функціонування багатьох органів – кісток, м’язів, серця, імунітету.

5.    Фізична активність

Не забувайте про оздоровчі спортивні вправи протягом тижня. Восени після профілактичних літніх робіт відчиняються басейни. Плавання корисно всім. Хорошою підмогою у боротьбі з сезонною хандрою стане і відвідування сеансів професійного масажу. Більше часу проводьте на свіжому повітрі незалежно від погодних умов.

Людина може бути щасливою цілий рік. Просто допоможіть собі адаптуватися до природних змін і завжди залишайтеся активними.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39