Яка ситуація з усиновленням дітей у Горохівському районі

30 Вересня 2019, 20:05
1530

Відповідно до Указу Президента України від 27 листопада 2008 року 30 вересня в Україні щорічно відзначається як День усиновлення.

Про це повідомила Горохівська райдержадміністрація.

У  Горохівському районі у сім’ях усиновлювачів проживає 23 дітей. Також на обліку кандидатів в усиновлювачі перебувають три подружні пари, які бажають всиновити дітей віком до десяти років. Протягом останніх двох років чотири подружні пари, які перебували на обліку кандидатів в усиновлювачі, стали батьками для п’ятьох малюків.

Як повідомляє Горохівська РДА, районна влада створила умови для реалізації права кожної дитини на виховання у сім’ї, виховання та утримання дітей за принципом родинності, сприяння усиновленню дітей, забезпечення пріоритету форм влаштування: усиновлення, опіка та піклування у прийомній сім’ї. Постійно ведеться робота з потенційними кандидатами в усиновлювачі, опікуни, піклувальники, прийомні батьки щодо виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Нагадуємо, що відповідно до статті 207 Сімейного кодексу України, усиновленням є прийняття усиновлювачем у свою сім’ю особи на правах дочки чи сина, здійснене на підставі рішення суду.

Як повідомляє Горохівська РДА, проблему сирітства в Україні можна розв’язати повністю. Для цього лише потрібно, щоб люди не боялися взяти в родину хоча б одну дитину, позбавлену батьківського піклування. Навчитися любити біологічно не рідну дитину неважко, слід лише прийняти таке рішення і прагнути цього всім серцем.

Майбутніх усиновлювачів Горохівська РДА запрошує за адресою: м.Горохів, вул. Шевченка, 17,  тел. 2-16-79 Служба у справах дітей райдержадміністрації.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024