У Горохові знайшли рештки чотирьох людей

03 Жовтня 2019, 14:00
3897

Під час розкопок трубопроводу на території колишнього єврейського кладовища у Горохові виявили рештки чотирьох людей.

Про це повідомило інтернет-видання Волинь 24.

Фото решток оприлюднив у соцмережі директор Українського єврейського комітету Едуард Долинський.

За даними «Суспільного телебачення», людські черепи від п’ятниці лежали на землі просто неба на провулку Галана у Горохові.

Юлія Борисюк, яка живе у будинку поруч, розповіла, що рештки людей тут виявляють не вперше, але знайдені цього разу мали пошкодження.

«Бачите наші люди такі трошки байдужі... Тут ні для кого це не дивина, якщо всі знають, що це єврейське кладовище і ми живемо тут, на тому кладовищі», - повідомила горохівчанка.

Про те, що територія єврейського кладовища була поруч із місцем, де знайшли останки чотирьох людей також підтвердив міський голова Горохова Віктор Гудик.

«Достеменно відомо, що де було кладовище – там зараз ринок. А за цей випадок – там є забудова. Такого, щоб дійсно, коли там забудова була – щоб масово там викопували, якісь були могили – мені не відомо. Стверджувати, що там було – я не готовий», - розповідає Віктор Годик.

Міський голова додав, що мешканці провулку Галана розрили землю, аби виявити пошкодження труб водопостачання. Кістки робітники зібрали у мішок і залишили на тому ж місці. Зі слів Віктора Гудика, про знахідку він дізнався у понеділок.

«Якби мені в п’ятницю це хтось повідомив, що ми там копали біля своїх домогосподарств, проводили роботи і знайшли рештки. Звичайно, ми б викликали слідчо-оперативну групу, провели дослідження, тобто зібрали», - коментує мер.

Знахідки передали на дослідження судмедексперту. Про це розповів старший слідчий Горохівського відділу поліції Тарас Літковець. Він підтвердив, що один з черепів мав отвір.

Після дослідження рештки передадуть міській раді для перезахоронення.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39