Режисерка фільму про театр у Лобачівці розповіла про зйомки та задум проєкту

05 Жовтня 2019, 15:30
Фото із зйомок фільму «Деміург» 2540
Фото із зйомок фільму «Деміург»

Режисерка та сценаристка фільму Ольга Семак поділилась подробицями щодо фільму про лобачівський аматорський театр.

Про це повідомила прес-служба проєкту «Деміург».

«Бажання зняти історію про лобачівський театр та його натхненника Петра Панчука виникло ще у 2015 році, коли познайомилася з ним на врученні Шевченківської премії. Кілька разів пропонувала випусковим редакторам цю тему, але у відповідь чула, що «сюжет про сільський театр зачекає». І таки цей сюжет свого дочекався.», – розповіла Ольга Семак.

Як повідомляє режисерка фільму, вона та її знімальна група минулого літа вперше приїхали в Лобачівку познайомитися з акторами, їхніми рідними, односельцями. А вже цього року їх проєкт підтримав Український культурний фонд.

У жовтні команда презентуватиме тизер фільму, який дозволить ефективніше шукати партнерів та фінанси для виробництва проєкту.

«Наше завдання – зафільмувати цікаве, але безстороннє спостереження за нашими героями. На відміну від ігрового в документальному кіно нічого не можна передбачити наперед. Всі живі люди, драматургію підкидає саме життя. У фокусі нашого фільму – відносини між сільськими акторами та їхнім зірковим земляком Петром Панчуком. З одного боку, в них багато спільного, зцементованого дитячими спогадами, самим місцем, де вони народилися, з іншого – існуючі між ними відмінності, певні світоглядні  розбіжності роблять їхні стосунки непростими. Проте вони збираються разом під дахом сільського клубу аби створити якийсь новий прекрасний уявний світ», - підкреслила Ольга Семак.

Нагадуємо, що команда проєкту «Деміург» створила сторінку про цей фільм у Facebook.

 «Я щиро запрошую приєднуватися (у Facebook) і спілкуватися на теми не лише мистецтва, а й взагалі, яким чином можна ревіталізувати маленькі села і райцентри, осучаснити культурне життя», - закликала Ольга Семак.

Як повідомила режисерка проєкту, робота над фільмом триватиме у наступному році на Волині і в Києві.

Довідка:

Над фільмом працюють: режисер Ольга Семак, в минулому репортер телеканалів СТБ та ІCTV; оператор Олександр Течинський, фотограф, режисер-документаліст; продюсер Олена Семак

Читайте також: Про село Лобачівка зніматимуть фільм

4

3

2

3

3

 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024