Депутати Горохівської районної ради не підтримали «Формулу Штайнмаєра»

09 Жовтня 2019, 18:30
1474

У Горохові 9 жовтня під час позачергової 33 сесії райради обговорили «Формулу Штайнмаєра».

Про це повідомила Горохівська районна рада.

Депутати райради не підтримали рішення президента та голови Верховної ради України щодо відведення українських військ з Донбасу та впровадження «Формули Штайнмаєра». 

Читайте також: В облраді не скликатимуть позачергову сесію через підписання «формули Штайнмаєра»

З приводу цього представники Горохівської районної ради вирішили надіслати звернення Володимиру Зеленському та Дмитру Разумкову.

«Введення в дію закону про особливий статус Донбасу – однозначний сигнал усім промосковським силам в інших областях України, що зброєю можна домогтися для себе «особливого статусу» та диктувати Україні свою волю. Це однозначний сигнал світу, що про долю України треба говорити з Москвою, а не з Києвом», – йдеться у документі.

Читайте також: Ковельська районна рада «провалила» звернення до президента Зеленського. ФОТО

Зокрема у зверненні Горохівської районної ради є такі вимоги:

  1. Розірвати дипломатичні відносини, а також усі міжнародні договори з Російською Федерацією та не відновлювати їх до повної деокупації Московією всіх українських територій.
  2. Добиватися реальних кроків на підтримку України від держав, які декларували безпеку та недоторканність кордонів України в обмін на відмову від ядерної зброї. Укласти двосторонні угоди зі США і Великою Британією про повномасштабну військову допомогу Україні, надання летального озброєння та довгострокової військово-технічної допомоги.
  3. Запровадити реальний воєнний стан у прифронтових територіях і повну економічну, енергетичну, ресурсну та транспортну блокаду тимчасово окупованих територій, яку тримати до повної деокупації цих територій.
  4. Не допустити надання «особливого статусу» для окупованих територій. Притягнути до кримінальної відповідальності та позбавити громадянства усіх, хто зрадив Українську державу, працював на окупаційну адміністрацію, брав участь у бойових діях проти українських підрозділів та вчиняв інші злочини.
  5. Проводити вибори до органів місцевого самоврядування на тимчасово окупованих територіях лише після повної деокупації, завершення адміністративно-територіальної реформи та повної перепаспортизації всього населення, здійсненої шляхом перевірки кожної особи на наявність громадянства інших держав, співпрацю з окупаційним московським режимом, лояльність до України та відповідність статусу громадянина України.

Горохівська райрада закликала українців не терпіти жодної капітуляції, якими би «формулами» її не прикривали, та протидіяти їй всіма доступними засобами.

Читайте такожУ Ковелі активісти і ультрас протестували проти «Формули Штайнмаєра»

Нагадуємо, що ініціаторами позачергової 33 сесії є ВО «Свобода».




 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024