На Горохівщині діти знову можуть не потрапити до школи через замети

14 Грудня 2016, 10:38
Фото ілюстративне 1590
Фото ілюстративне

Мешканці Горохівського району нарікають на роботу ДП «Волиньавтодор»: коли приходять замети, дороги вчасно не розчищають. Своєю чергою, в автодорі звітують про високу готовність до зими - 100%.


Про це стало відомо під час засідання постійної комісії обласної ради з питань промисловості, транспорту, зв’язку, паливно-енергетичного комплексу, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства в прес-центрі 13-го грудня, - про це пише ІА «Волинські новини».

Витяг з документу: «У зв’язку зі складними погодними умовами, що виникли 12, 13 листопада цього року, в районі утворилася складна ситуація з розчищення автомобільних доріг. Як наслідок, діти з 5 сіл, де були закриті школи шляхом оптимізації, не могли поїхати на навчання. Більше того, на території Горохівського району було багато аварійних ситуацій, одна з них із смертельними наслідками. На нашу думку, керівництво «Горохівського автодору» неналежно організовує роботу підприємства».

Зі слів заступника голови райради Віталія Клемби, дивним є те, що дорожники звітують про 100% готовність, але вчасно розчищувати автошляхи не можуть.

На це директор «Волинського облавтодору» Олександр Зіньков каже, що дійсно, готовність була 100%, але техніка застаріла й ламається.

«Ми були підготовлені на 100%, але після першого виїзду 10% техніки притягнули на місця дислокації. Техніка в районі - радянська, ще 80-их років. Більше того, техніки не вистачає для очищення», - пояснив Зіньков.

Зваживши на таку ситуацію, члени засідання вирішили виїхати на місце для вивчення стану.

Наприкінці розгляду питання, представник райради повідомив, що з бюджету готові виділити кошти на підвищення зарплати працівникам, аби їх мотивувати у зимовий період.

Нагадаємо, раніше дорожники казали, що не справляються з обов'язками через відсутність кадрів.

 

 

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024