Горохіавчанам та жителям Мар’янівки розповіли про принади ОСББ

15 Грудня 2016, 17:26
1867

Нещодавно в Горохівському центрі зайнятості відбувся тренінг для жителів багатоквартирних будинків міста Горохова та селища Мар’янівка «ОСББ: просто про складне. Управління багатоквартирним будинком для власників квартир».


Директор Волинського обласного молодіжного центру праці Петро Лавренюк, доступно пояснив, чому саме створенню ОСББ нині приділяється особлива увага, адже реформується весь житлово-комунальний комплекс, - йдеться на сторінці Горохівського центру зайнятості у мережі Фейсбук.


Перш за все лідерами таких утворень мають бути люди якщо не з спеціальною технічною освітою, то хоча б які дуже добре орієнтуються в питаннях ЖКГ. Далі: в модернізацію старих будинків потрібно вкладати кошти, частина з яких має бути від мешканців будинків. В цьому питанні об’єднання мають перевагу, бо міська влада, йдучи назустріч, дає великий відсоток спів фінансування на перекриття, утеплення, інші роботи. 


В Горохові зараз створено 12 ОСББ, тобто цей процес розпочато, але йде він дуже повільно. Разом з тим, якщо дивитися на перспективу, то залучення інвестицій на облаштування будинків – це і нові робочі місця, де наймачем (роботодавцем) є громада. 
Олександра Вітрів, учасниця тренінгу, поділилася своєю історією спроби створення ОСББ, та проблемами, з якими стикнулися при цьому.


Тренер Заріна Дацик докладно зобразила схему можливої діяльності ОСББ, яка вже перевірена в багатьох Луцьких будинках.


Для успішної реалізації програми Петро Лавренюк пропонує громадянам брати ініціативу в свої руки та спільно з органами місцевого самоврядування створити належні правові умови для діяльності ОСББ.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024