Де цього року оздоровлювалися діти жителів Горохівщини

24 Жовтня 2019, 14:20
Ілюстративне фото 1119
Ілюстративне фото

32 дитини із Горохівщини відпочили у «Молодій гвардії» та «Артеці».

Про це повідомила Горохівська РДА.

Протягом літа 2019 року працювали 22 табори із шестигодинним робочим днем та з дворазовим харчуванням. У них відпочили 1230 учнів шкіл району.

За даними Горохівської РДА, з районного бюджету на харчування дітей у таборах виділили 310 тисяч гривень, з розрахунку 18 гривень на одного учня в день. На зміцнення матеріально-технічної бази – 81 тисячу гривень.

Читайте також: Скільки дітей відпочили та оздоровились цього року на Горохівщині

Четвертий рік поспіль в районі працювали 22 літні мовні табори. На їх базі 571 дітей вчилися практично застосовувати знання з англійської та німецької мов.

Як зазначає Горохівське РДА, влітку активно використовували альтернативні форми відпочинку, зокрема, 965 дітей взяли участь у екскурсійних поїздках, 1480 – у туристичних походах, 420 – у гурткових роботах.

Окрім таборів з денним перебуванням, у районі працював позаміський заклад оздоровлення та відпочинку дітей «Веселка» в селі Терешківці.

За даними Горохівської РДА,  з обласного бюджету виділили субвенцію на придбання путівок для оздоровлення дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки на умовах співфінансування (50 на 50) в сумі сто тисяч гривень. Відділ освіти, молоді та спорту райдержадміністрації на кошти обласної субвенції уклав договір з ПЗОВ «Веселка» на закупівлю 22 путівок.

Крім того, в ПЗОВ «Веселка» за кошти міських, селищних, сільських рад району, сільськогосподарських підприємств району, спонсорів та батьків відпочила 131 дитина.

Всього за дві зміни в ПЗОВ «Веселка» відділом освіти, молоді та спорту райдержадміністрації забезпечили відпочинком 89 дітей.

Управлінням соціального захисту населення Горохівської райдержадміністрації до державного підприємства «Український дитячий центр «Молода гвардія» міста Одеса та державного підприємства України  «Молодіжний державний центр «Артек» направили 32 дитини, з них:

  • 13 – діти з багатодітних сімей;
  • 11 – малозабезпечених сімей;
  • 3 – талановиті та обдаровані діти;
  • 4 – діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування,
  • одна дитина учасника АТО.

Районною радою профспілки працівників освіти та науки придбано 68 путівок на відпочинок в  ПЗОВ «Супутник».

Дітей диспансерної групи та дітей-інвалідів путівками забезпечило комунальне некомерційне підприємство «Горохівський районний ЦПМСД» в санаторіях Міністерства охорони здоров’я. Протягом року на оздоровлення  в санаторно-курортні заклади направили 137  дітей.

Як повідомляє Горохівська РДА, у районі протягом літнього оздоровчого сезону не зафіксовано спалахів харчових отруєнь, нещасних випадків тощо. 

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром