Спритниця з Горохівщини ввела в оману суд, намагаючись заволодіти майном прикутої до ліжка жінки з інвалідністю

30 Жовтня 2019, 10:11
Фото ілюстративне 3661
Фото ілюстративне

Нещодавно інтернет сколихнула публікація щодо судді Луцького міськрайонного суду Інни Борисівни Плахтій, яка вела гучну справу між лікарняними касами Федора Кошеля і Дмитра Глазунова та  прийняла рішення на користь чиновника Кошеля, не помітивши, що він своїми діями завдав мільйоннні збитки державі і луцькій медицині. Стаття викликала гнівну реакцію соцмереж, а сама суддя Плахтій цим рішенням поставила під сумнів свою доброчесність та неупередженість. 

І ось ще один дуже цікавий і показовий факт!

Паралельно із справою Кошеля – Глазунова, за дивним збігом, саме Інна Плахтій вела майнову справу щодо матері Дмитра Глазунова Наталії Володимирівни Глазунової з інвалідністю першої групи (паркінсонізм), яка  самостійно не може пересуватися та себе обслуговувати. Цим скористалася спритниця з Горохівщини  Лазарчук Тетяна Анатоліївна, яка по неправдивій заяві і підробленим документам, з допомогою суду вирішила заволодіти майном людини з інвалідністю, що не ходить, яка самостійно не може себе захистити. 


 

Зокрема, у серпні 2014 року Тетяна Лазарчук увійшла в довіру і вмовила Наталію Глазунову продати їй будинок біля Луцька в розстрочку терміном на чотири роки. У травні 2015 року була нашвидкоруч складена розписка, згідно якої Наталія Глазунова отримала від Лазарчук Тетяни завдаток у сумі 5903 доларів США. Лазарчук зобов'язувалася розрахуватися до 1 вересня 2018 року, сплачуючи по одній тисячі доларів США щомісячно. У жовтні 2015 був оформлений нотаріально попередній договір на суму 39 100 доларів США. (фото договору) та складена належна розписка про завдаток на суму 5900 долпрів, яку згодом Лазарчук десь діне. Одночасно вона отримала ключі від будинку для догляду за ним. У березні 2017 Лазарчук написала останню розписку  про залишок боргу на суму 34 200 доларів США, який  зобов'язувалася погасити в строк.

1

 

Того дня Лазарчук пояснювала свою неплатоспроможність і в сльозах просила Глазунову дати дозвіл вселитися і прописатися в будинку, бо у неї ніби не має «начого виходу». На запитання там же немає умов, Тетяна вперше повідомила, що самовільно зробила якісь роботи. Був гарячий спір, логічні претензії до Лазарчук, бо гроші не платить, ремонти робить. Однак, Наталія Володимирівна все ж увійшла в ситуацію і по людські дозволила вселитися, але прописатися ні. Одразу була написана нова розписка, у якій в ході емоційної розмови і сталася суто технічна помилка(неправильно відняли 39 100 і 5900, тому мало б бути 33200, а написали 34 200). 


 

Протягом усього часу Лазарчук не виконувала взяті на себе зобов'язання, грошей не платила, щоразу, коли підходив термін оплати вигадувала різні нісенітниці, але усі чотири роки запевняла, що труднощі тимчасові і вона розрахується в строк. Тим часом за ці чотири роки ціна на нерухомість значно впала, а сам будинок втратив привабливий вигляд, оскільки за ним ніхто належно не доглядав. І ось за півроку до завершення договору і повного розрахунку в лютому 2018 Лазарчук заявила, що у неї немає грошей розрахуватися, а тому забирайте  будинок назад, а мені віддавайте завдаток і гроші за ремонтні роботи! Це після того, як будинок був у користуванні Лазарчук майже чотири роки! У  будинок з усього інтер'єру вона завезла лише диван на фоні «голої» штукатурки і цементної підлоги та використовувала помешкання для зустрічей з майстрами та інш особами, які відвідували будинок. Після цього її чоловік, який давав гроші та був увесь час на заробітках в Росії, сказав що не хоче до цього будинку мати ніякого діла,  грошей за нього не дасть, а з самою Лазарчук розлучився. Так в неї виникли фінансові проблеми. 


 

Виходячи з ситуації, Глазунова пропонувала Лазарчук  різні варіанти виходу і найлогічніше продовжити термін договору, а самій поїхати на заробітки. Лазарчук відповіла, що не збирається все життя працювати на цю хату. 


 

В подальшому Лазарчук вирішила ступити на шлях брехні і шахрайства і у липні 2018, за два місяці до завершення нотаріального договору, написала заяву з неправдивими даними в суд про повернення їй безпідставно виплачених коштів!, а сама виїхала за кордон. Спритниця підробила  стару розписку, яка мала бути давно знищена. У розписці  Лазарчук дописала цифру два і в результаті вийшло не 5903 долари, як було насправді, а 25 903 долари. Навіть неозброєним оком видно, що дописана цифра два відрізняється від інших п'яти двійок в тексті, написаних Глазуновою. Далі на звороті цієї розписки невідомо звідки взялися ще  біля 9 тисяч доларів США, незрозуміло коли, кому і за що, підписів Глазунової  немає! Далі Лазарчук подала якісь акти з майстрами про виконані роботи ще на суму 64,7 тисяч гривень. На жодному з них теж немає підписів Глазунової, як і її письмової згоди, а навпаки фігурують підписи самої Лазарчук. Важливі обставини справи в позовній заяві Лазарчук грунтуються на незрозумілих усних показах! Натомість у Глазунової виключно на документах - є нотаріальний договір на суму 39 100 доларів, є остання розписка про залишок боргу 34 200, письмового дозволу на проведення робіт не давала. Звичайно, правда у кожного своя, однак істина завжди одна. В даному випадку очевидне невиконання умов договору і елементи шахрайства з боку Лазарчук. 


 

Що робить суддя Плахтій? Не дочекавшись пояснень інваліда, яка за станом здоров'я дійсно не змогла відвідати засідання, без усної та письмової позиції Глазунової в суді, присуджує інваліду виплатити Лазарчук 25 903 тисяч доларів США, плюс біля 9 тисяч доларів на звороті, плюс повернути гроші за роботи, плюс стягнути судовий збір, незважаючи, що по закону інвалід звільнена від такого збору. Щоправда другу розписку Глазунова подала в останній момент, оскільки не змогла її вчасно знайти (медичні препарати впливають на пам'ять про що довідка надана). 6 лютого 2018 суд отримав усі письмові пояснення інваліда і другу розписку, а вже 11 лютого було оприлюднено рішення. Адвокат клопотав перенести останнє засідання через стан здоров'я Глазунової, адже її у звязку із стресом(при паркінсонізмі будь які емоції сковують людину, це вам скаже любий невропатолог) і Наталію майже паралізувало, але суддя це проігнорувала. 


 

Очевидно, що рішення сумнівне. Чому пропустила апеляція, то окрема тема.  Наразі справа в Касаційному суді. 

Тим часом Глазунова сплачує 20% зі своєї пенсії по інвалідності шахраям.


 

Щодо Лазарчук порушена кримінальна справа за статтею 190 ч. 4 шахрайство, яка передбачає від 5 до 12 років з конфіскацією майна. 

І ось тут постає питання доброчесності судів. В даному випадку проглядається рішення скоріше політичне і паралельні справи щодо Кошеля і ця пов'язані не лише однією суддею Плахтій. Очевидна упередженість судді, неправильне оцінювання доказів та сумнівне тлумачення законодавства. Окрім того Плахтій проігнорувала низку рішень Верховного суду.




 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024