Чи безпечні волинські дороги

16 Листопада 2019, 14:47
Ілюстративне фото 1031
Ілюстративне фото

На Волині оглянули дороги державного і місцевого значення.

Про це повідомили на сторінці волинських патрульних у Facebook.

Огляд проводили працівники відділу безпеки дорожнього руху спільно з представниками Служби автомобільних доріг у Волинській області, ДП «Волинський облавтодор» та Укрзалізниці. За результатами дослідження спеціалісти відправили лист у Волинську ОДА. 

Читайте також: Чи готові дорожники Горохівщини до зими

Обстеження показали, що на проїзній частині доріг державного та місцевого значення, вулицях населених пунктів залишається значна ямковість. На окремих ділянках покриття проїзної частини практично зруйноване: дорога деформована у вигляді осідань, колійності, тощо. Через це швидкість транспортного потоку на таких ділянках становить не більше 30 км/год. Внаслідок транспортна галузь області та технічний стан автомобілів зазнають значних збитків.

Окрім цього, з метою об’їзду зруйнованих ділянок доріг, водії вимушені виїжджати на смугу зустрічного руху, створюючи при цьому аварійні ситуації. За десять місяців 2019 року в області зареєстрували понад дві тисячі ДТП, що на 6% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Внаслідок аварій загинули 93 людини. Також зросла кількість травмованих.

Читайте також: На горохівських трасах встановили обмеження для проїзду вантажівок

Під час осіннього комісійного обстеження доріг державного значення спеціалісти виявили ділянки, вражені напливами, колійністю, нерівністю та просадками покриття проїзної частини. Особливо це стосується таких автодоріг, як:

М-19 «Доманово – Ковель – Чернівці – Тереблече»;

Р-15 «Ковель – Володимир-Волинський – Жовква»;

 Т-18-02 «/М-07/ - Маюничі – Велика Осниця – Красноволя – Колки - /Р-14/ – Копилля – Рожище – Торчин – Шклинь – /Н-17/»;

 Н-17 «Львів – Радехів – Луцьк», М-07 «Київ – Ковель – Ягодин».

Також на цих автодорогах потрібно замінити або встановити десятки дорожніх знаків.

Комісія рекомендувала подбати про транспортне огородження на розділювальній смузі в таких населених пунктах, як: Піддубці, Звірів, Ставок та Кадище. Адже їх відсутність унеможливлює виїзд транспорту на зустрічну смугу руху.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024