Як у горохівському лісі розводять фазанів

02 Грудня 2019, 10:43
Житель вольєру 1666
Житель вольєру

Для безпеки мешканців фазанарію, вольєри обладнали електропастухом.

Про це повідомили у ДП «Горохівське ЛГ».

Як зазначили у підприємстві, на території лісогосподарських підприємств знаходяться вольєри, які займають 200 гектарів площі. Їх кількість постійно збільшується. Один з таких, має площу 0,6 гектара.

У ці вольєри лісники вирішили поселити фазанів. Зараз на території Новозборишівського лісництва живуть і адаптовуються до волинської природи трохи більше сотні цих красивих птахів, яких закупили на Вінниччині.

Після того, як птахи звикнуть до природних умов наших лісів, лісівники випустять їх в угіддя. Перший такий захід планують вже у жовтні 2020 року. За цей час фазани повинні дати потомство, яке помістять у цьому ж вольєрі. Для цього працівники лісгоспу створять спеціальні умови, зокрема, побудують клітки для утримання маточного поголів`я.

«Це дикий птах, тому йому не потрібно створювати особливі умови. Ми облаштували піднавіси, в яких фазани можуть заховатися в разі снігопадів та заметіль. Також годуємо їх, тому цього для них достатньо», – зазначив Головний мисливствознавець ДП «Горохівське ЛГ» Григорій Биховець.

Як повідомляють у підприємстві, у їжі фазани не вибагливі – їдять зерно, як ціле, так і в меленому вигляді. Для збалансування раціону фазани отримують в їжу мікродобавки та кісткове борошно, яке містить кальцій та фосфор.

Окрім електропастуха, який захищає фазанів від лисів, куниць, зверху натягнута сітка, яка оберігає їх від нападів шулік, канюків, сов, а сітка, якою огороджена площа, вкопана в землю.

1


 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024