Трансплантація кісткового мозку – операція, яку не роблять в Україні

03 Грудня 2019, 17:13
751

Трансплантація гемопоетичних (кровотворних) стовбурових клітин  – одне з найболючиших питань медицини в Україні.

Balina Med Travel знайшла вихід з цієї ситуації та пропонує безкоштовну організацію лікування в Туреччині.

Такі хвороби, як лейкемія, апластична анемія, лімфома й імунодефіцити можна вилікувати за допомогою трансплантації кісткового мозку (ТКМ). Для більшості пацієнтів – це єдиний шанс на порятунок життя.

В Україні частково роблять лише аутологічну ТКМ. Це коли людині пересаджують власний кістковий мозок. Така операція показана лише при певних діагнозах. Річна потреба в Україні – приблизно 600-700 таких операцій, а роблять у нас лише 100-150.

Читайте також: Туристична агенція «Баліна» пропонує раннє бронювання турів

Кістковий мозок — це м’яка тканина всередині кісток, де містяться гемопоетичні (з грецької буквально — «кровотворні») стовбурові клітини. Саме з них утворюються всі клітини крові. Якщо хвороба вразила лише лімфатичну систему, то перед ударною дозою хімії у людини відбирають частину власного здорового кісткового мозку. Потім його пересадять назад, аби клітини крові могли відродитися. Це називають аутотрансплантацією.

Однак якщо кістковий мозок теж уражений лімфомою, його вбивають, а новий здоровий пересаджують від донора, якого підбирають за клітинною сумісністю. Це алогенна трансплантація. І ось такі операції в Україні пацієнтам не роблять взагалі.  Адже немає ні бази донорів, ні стерильних боксів, де має перебувати пацієнт. Не вистачає і обладнання для проведення лабораторних досліджень на сумісність донора і реципієнта тощо.


 

Рівень транс­плантології в Туреччині один із найвищих у світі. В лікарнях інфраструктура, обладнання та послуги відповідають міжнародним стандартам.

В медичних центрах проводять всі види ТКМ. Крім того, лікарі працюють над інноваційним методом: гаплоідентичною (α-, β-, T-клітинною) трансплантацією стовбурових клітин – це особливий метод, який виконують лише в кількох центрах по всьому світу. Така трансплантація здатна повністю вирішити проблему пошуку донора, і, без перебільшення, – це метод трансплантації майбутнього.

Висока ефективність та водночас доступніша ціна для пересадки кісткового мозку роблять Туреччину з кожним роком все більш популярною серед медичних туристів.


 

Звернувшись за допомогою до Balina Med Travel, ви отримаєте:

  1. Швидкий пошук клініки та лікаря.
  2. Доступ до найновішого обладнання, необхідного для всіх видів ТКМ.
  3. Безкоштовна організація поїздки від бронювання авіаквитків та житла до послуг перекладача.

Для детальної інформації телефонуйте за номером +3809559957085 або залишайте заявку на сайті https://medical.balina.com.ua/.

Приєднуйтеся до нас в соціальних мережах:https://www.facebook.com/balinamedtravell/?modal=admin_todo_tour https://www.instagram.com/balinamedtravel/?hl=uk


 

 

 

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024
17.03.2024