Волинян закликають бути обережними на дорогах

05 Грудня 2019, 13:44
Ілюстративне фото 1572
Ілюстративне фото

Погіршення погодних умов вимагає відповідної підготовки автомобіля до експлуатації в зимовий час. 

Про це повідомили у Волинській поліції.

Перед початком холодів потрібно провести техогляд транспортного засобу, щоб усунути всі несправності і уникнути неприємностей на дорогах. 

Вирушаючи в дорогу, обов’язково перевірте технічний стан авто: зверніть увагу на роботу зовнішніх світлових приладів, склоочисників та обігрівачів салону. 

Не забувайте про встановлення на автомобілях шин із зимовим протектором, що значно поліпшить керування транспортним засобом.

Неухильно дотримуйтеся вимог Правил дорожнього руху: не перевищуйте швидкість, користуйтеся пасками безпеки, дотримуйтеся безпечної дистанції та правил паркування (аби не заважати роботі снігоприбиральної техніки). З особливою обережністю рухайтеся по мостах та естакадах, не здійснюйте ризикованих маневрів, в обов’язковому порядку рухайтеся з увімкненим ходовими вогнями чи ближнім світлом фар. 

У разі погіршення погодних умов, по можливості утримайтеся від поїздок на власному транспорті, особливо на далекі відстані. Якщо їхати вкрай необхідно, то будьте особливо уважними та обережними за кермом. 

Не нехтуйте власною безпекою та безпекою пасажирів, уважно стежте за прогнозами синоптиків та дотримуйтеся порад паравоохоронців. Якщо під час руху ви побачили, що хтось через негоду потрапив у скрутне становище, викличте на допомогу співробітників поліції або аварійної служби. 

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024
17.03.2024