Для бюджету Берестечка не виділили грошей

06 Грудня 2019, 11:50
Фото ілюстративне 1353
Фото ілюстративне

Уряд утричі зменшив субвенцію на соціальний економічний розвиток територіальних громад.

Про це повідомили на сайті Асоціації міст України.

4 грудня на засіданні уряду внесли зміни до розпорядження Кабінету Міністрів від 10 липня 2019 року № 500-р. Таким чином змінили розподіл субвенції між місцевими бюджетами на соціально-економічний розвиток та зменшили на 1,7 мільярда гривень її загальний обсяг. Тобто, громадам розподілили 790 мільйонів із запланованих 2,5 мільярда гривень.

Окрім того, виключили значну кількість об’єктів соціально значення та бюджетів органів місцевого самоврядування. Про це повідомляють на сторінці Facebook Волинського регіонального відділення АМУ.

Бюджет Горохівського району, для Берестечка, чекав понад мільйон 364 тисячі, але не матиме ані гривні.

Читайте також: Скільки додаткових грошей надійде у бюджет Горохівського району

Внесення таких змін наприкінці бюджетного року АМУ вважає неприпустимим. Адже, очікуючи фінансування, громади у відповідності до розподілу коштів цієї субвенції вже виконали певний обсяг робіт, однак не можуть за них розрахуватися.

Це будівництво та ремонт шкіл і дитячих садків, ремонт та благоустрій вулиць, влаштування водогонів, насосних станцій та систем очищення води, обладнання медичних амбулаторій, центрів адмінпослуг, будинків культури.

Асоціація міст України висловлює занепокоєння щодо такого рішення Уряду і наполягає на розблокуванні решти 1,7 мільярдів гривень коштів субвенції. Та нагадують, що кошти на соцеконом, розподілені розпорядженням Кабінету Міністрів від 10 липня 2019 №500-р уряд блокує вже чотири місяці.

Порівняння зміни обсягу субвенції
Порівняння зміни обсягу субвенції

 

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024