На Волині експорт товарів зменшився, а імпорт зріс

11 Грудня 2019, 12:19
Ілюстративне фото 1557
Ілюстративне фото

Найбільш активні торгівельні зв'язки волинян з Польщею, Німеччиною, Угорщиною, Литвою та Нідерландами.

Про це повідомили у Горохівському РДА.

Експорт товарів у січні–вересні порівняно з відповідним періодом 2018 року зменшився на 5,2% і становить 520,8 мільйонів доларів США, імпорт зріс на 7,7% і складає 1116,9 мільйонів доларів. Від’ємне сальдо дорівнює 596,1 мільйонів доларів.

У загальному обсязі волиняни вивозили за кордон такі товари, як: машини, обладнання та механізми; електротехнічне обладнання, пластмаси, полімерні матеріали, деревина і вироби з деревини, меблі, текстильні матеріали та вироби, продукти рослинного походження, живі тварини; продукти тваринного походження.

Читайте також: Як змінилась кількість населення на Волині

А привозили палива мінеральні, нафту і продукти її перегонки, засоби наземного транспорту, крім залізничного, машини, обладнання та механізми; електротехнічне обладнання, пластмаси, полімерні матеріали, каучук, гума, недорогоцінні метали та вироби з них, живі тварини, продукти тваринного походження.

Основними партнерами в експортно-імпортних операціях були країни Європейського Союзу (ЄС), на які припадає 79,8% загального обсягу експорту та 57,4% імпорту товарів.

Серед країн ЄС значними були обсяги торгівельних операцій з Польщею, Німеччиною, Угорщиною, Литвою та Нідерландами.

Читайте також: За що з продуктів волинянам доведеться заплатити більше

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024