В області шукатимуть гроші на ремонт дороги Локачі – Горохів

14 Січня 2020, 13:03
1477

Служба автомобільних доріг у Волинській області розглянула повторний запит депутата обласної ради Михайла Скопюка  щодо ремонту дороги Локачі – Горохів.

На виконання поставлених Президентом та Урядом країни завдань Служба автомобільних доріг у Волинській області сформовала пропозиції щодо стратегічних напрямків ремонтів автошляхів у 2020 році з урахуванням виконаних робіт у минулі роки та дотриманням маршрутного принципу на суму 4, 3 мільйонів гривень. Про це йдеться на сайті Волинської обласної ради.

Зазначені плани узгодили із місцевими органами державної влади та самоврядування.

Читайте також: Мешканці сіл вкотре просять провести ремонт дороги Локачі – Горохів.

Проте, при формуванні переліку об’єктів будівництва, реконструкції, капітального та поточного середнього ремонту автомобільних доріг загального користування державного значення у 2020 році Укравтодором попередньо заплановано спрямувати на область лише 307,7 мільйонів гривень. 

Читайте також: «Яма на ямі», або дорога Локачі-Горохів давно потребує ремонту.

Пріоритетними маршрутами є дороги міжнародного, національного та регіонального значення. Державна автомобільна дорога загального користування Т-03-11 /Р-14/ – Седлище – Камінь-Каширський – Ковель - /М-19/ – Колодяжне – Локачі – /Н-17/ в переліку відсутня. Тому транспортно-експлуатаційні властивості даної автомобільної дороги в поточному році будуть підтримуватись за рахунок видатків державного бюджету, що спрямовуються на поточний дрібний ремонт та експлуатаційне утримання в межах виділеного фінансування.

Читайте також: Чому селяни заблокували проїзд на трасі Локачі-Горохів.

«Згідно з чинним законодавством України, зокрема частиною п’ятою статті 4 Закону України «Про джерела фінансування дорожнього господарства України», за рішенням обласних, міських, селищних та сільських рад передбачена можливість спрямування коштів територіальних дорожніх фондів на нове будівництво, реконструкцію, ремонт та експлуатаційне утримання автомобільних доріг загального користування державного значення. У разі зацікавленості відповідних органів місцевого самоврядування у вказаному фінансуванні Служба автомобільних доріг у Волинській області вишукуватиме можливість для підтримки такої ініціативи», - йдеться у відповіді на депутатський запит за підписом начальника Служби Анатолія Посполітака.

Читайте також: Ремонт дороги «Локачі – Новий Загорів» – на стадії завершення та У Війниці провели ямковий ремонт дороги.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39