Шклинську громаду включать до перспективного плану ОТГ Волині

15 Січня 2020, 10:52
3685

На нараді у районній раді детально обговорили питання майбутнього формування громад у Горохівському районі.

Робоча зустріч із головами сільських рад з питань децентралізації та можливостей створення Шклинської об’єднаної територіальної громади відбулася 13 січня. Про це повідомляють на сайті Горохівської райради.

Особливо гострим та дискусійним було питання можливого входження  Шклинської сільської ради до складу Городищенської ОТГ, а відтак, можливості, ризики, виклики та перспективи подальшого створення об’єднаної територіальної громади з центром в селі Шклинь.

Також присутні висловили думки та обговорили оптимальний кількісний показник громад у Горохівському районі. Усі присутні погодилися, що час для  добровільного об’єднання сіл, селищ та міст в громади практично вичерпався і держава на даному етапі зобов’язана узяти під особливий контроль  процес  подальшого створення об’єднаних територіальних громад,  які у майбутньому стали б соціально-економічно спроможними та з перспективами росту.

1

На нараді однозначно підтримали  ідею створення у Горохівському районі трьох громад, які б на думку присутніх відповідали б усім необхідним критеріям та мали завдяки своїй площі та кількості населення справді хороші перспективи розвитку.

Керівники району озвучили фінансові, соціальні та територіальні можливості створення громад в районі та ризики, зокрема і на прикладі Шклиня, у разі створення та/або входження до малочисельних та невеликих  громад, функціонування яких, як правило, залежить виключно від одного підприємства та/чи однієї особи.

Кожен із присутніх мав можливість озвучити свої бачення у майбутньому  формуванні об’єднаних територіальних громад на території Горохівщини.

Після тривалого обговорення та дискусій прийняли спільне рішення щодо подальших кроків зі створення Шклинсьої ОТГ з центром в селі Шклинь та включення саме такої громади до перспективного плану об’єднаних територіальних громад на території Волинської області.

 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024