Що змінить реформа зайнятості в Україні

21 Січня 2020, 09:02
Що змінить реформа зайнятості в Україні 663
Що змінить реформа зайнятості в Україні

Зростання кількості офіційних робочих місць з вищою оплатою, простіше працевлаштування та комфортні умови роботи – основні орієнтири нового законопроекту «Про працю», розробленого в рамках комплексної реформи зайнятості в Україні.

Як наголосив міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов, лише 50% працездатних українців працюють легально. В країні зберігається високий запит на офіційні робочі місця, які цілком реально створити після ухвалення законопроєкту. Законопроєкт має на меті вивести трудові відносини у легальну площину, йдеться на сайті Рівненської ОДА.

«Ми плануємо до 2024 року створити додатковий один мільйон легальних робочих місць. За ці 5 років розраховуємо скоротити рівень безробіття майже вдвічі – до 5%. Держава має допомагати людям легше та швидше знаходити роботу – не за чотири місяці, як це відбувається зараз, а до двох», – прокоментував Милованов. 

Основні нововведення законопроекту:

  • перехід на виключно письмову форму фіксації трудових відносин;
  • запровадження 7 видів трудових договорів, а також гнучкого режиму роботи, що сприятиме легалізації сучасних умов співпраці, як-то фрілансу, дистанційної роботи та інших;
  • запровадження матеріальної компенсації в розмірі від 1 до 6 зарплат в разі звільнення працівника за бажанням роботодавця замість існуючих прецедентів надуманого вивільнення працівників без жодних фінансових компенсацій.

Читайте також: Нові умови безвізу, чого чекати українцям


 

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024
17.03.2024