Громади Волині отримали понад 120 мільйонів гривень роздрібного акцизу

22 Січня 2020, 10:00
777

За підсумками 2019 року, до місцевих бюджетів Волині сплатили 120,5 мільйона гривень акцизного податку з роздрібної реалізації.

Майже половину із цієї суми, 53,5 мільйона гривень, залучили до міського бюджету Луцька. Понад 21,3 мільйона гривень сплатили до бюджету Ковеля, у Луцькому районі громади отримали 8,5 мільйона гривень роздрібного акцизу, 6,1 мільйона гривень акцизного податку надійшло до бюджету Нововолинська. Про це повідомляють у ГУ ДПС у Волинській області.

На стан сплати роздрібного акцизу визначальний вплив має дотримання вимог закону представниками бізнесу щодо легальної реалізації підакцизної продукції, наголошують податківці. 

Водночас у податковій службі краю рекомендують споживачам  бути громадськими контролерами ситуації зі сплати роздрібного акцизу. Саме споживач має право  вимагати у продавця фіскальний чек, у якому повинна бути зазначена сума акцизного податку, яка згодом зарахується до бюджету громади.

Щоб убезпечитися від придбання сурогатного алкоголю обов’язково треба поцікавитися наявністю ліцензії в місці реалізації підакцизної продукції. Не менш важливо переконатися, що на придбаній Вами продукції є марка акцизного податку встановленого зразка. 

«Саме активна громадянська позиція споживачів сприятиме легалізації ринку підакцизної продукції. Насамперед, інформація від споживачів про реалізацію алкоголю чи тютюнових виробів сумнівної якості є підставою для проведення відповідних контрольно-перевірочних заходів. До речі, фактичні перевірки фахівці ДПС проводять без попередження, швидко реагуючи на повідомлення громадян про можливі зловживання.  В питанні легалізації ринку горілчаної продукції та тютюнових виробів очікуємо на інформацію від органів місцевого самоврядування. Лише спільні відповідальність та взаємодія допоможуть запобігати реалізації неякісної підакцизної продукції, що становить загрозу для життя і здоров’я споживачів», - наголосив в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Олег Гирикович.

Нагадаємо, що про факти реалізації, зберігання фальсифікованих алкогольних напоїв і тютюнових виробів, немаркованих марками акцизного податку встановленого зразка, реалізацію таких товарів особам, які не досягли 18 років, чи торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами без наявності ліцензій, можна повідомити  за номерами телефонів у місті Луцьк  (0332) 777102 (чергова частина ГУ ДФС у Волинській області) або (0332) 724414 (управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ГУ ДПС у Волинській області).

Своє повідомлення Ви можете також надіслати поштою за адресою:  місто Луцьк, Київський майдан, 4 (конфіденційність гарантують).

Читайте також: Волинь: хто може сплачувати податок на прибуток за місцезнаходженням

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024