На Волині оголосили конкурс для активних громад у сфері е-врядування та е-демократії

22 Січня 2020, 14:20
Фото ілюстративне 813
Фото ілюстративне

Десять громад у п’яти областях України будуватимуть власні історії успіху місцевого самоврядування.

Це стане можливо завдяки підтримці швейцарсько-української Програми «Електронне врядування задля підзвітності влади та участі громади» (EGAP). Про це інформує регіональна координаторка у Волинській області Оксана Киричук.

Громади обиратимуть на відкритому конкурсі у цільових регіонах Програми EGAP: Вінницькій, Волинській, Дніпропетровській, Одеській та Луганській областях. Відбір завершиться у лютому 2020, а заявки на участь від громад прийматимуть до кінця січня.

Підтримка громад, зокрема, здійснюватиметься шляхом впровадження у регіонах кращих практик країн ЄС у сфері електронного урядування, навчання представників органів державної влади та громадських активістів, надання програмного забезпечення та обладнання.

Серед ключових критеріїв відбору громад при цьому є готовність органу місцевого самоврядування до побудови довірливої і прозорої комунікації з громадою, інтенсивного впровадження інформаційних технологій та можливість співфінансування спільних заходів в межах проєкту.

За словами керівника Програми EGAP Олени Саєнко, головною ідеєю проєкту є підвищення спроможності органів місцевого самоврядування та стимулювання розвитку громадянського суспільства на прикладі невеликих громад і забезпечення при цьому впровадження найсучасніших цифрових технологій не лише у роботу органу влади та процеси надання публічних послуг, але також і у механізми взаємодії влади із громадянами. У комплексі все це має призвести до налагодження ефективного діалогу між владою та громадою у постійному, «щоденному» режимі

Очікується, що історії успіху пілотних громад стануть прикладами для наслідування, і вже у 2021 році кількість громад – учасників проєкту збільшиться.

Більше інформації про конкурс можна дізнатись на сайті Програми EGAP.

Отримати відповіді щодо подання заявок на участь у конкурсі можна під час скайп-колу, що відбудеться 22 січня о 15 годині. Реєстрація відкрита за посиланням

.

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024