В Україні з'явиться сайт, який дбатиме про безпеку журналістів 

23 Січня 2020, 09:02
Преса 587
Преса

Громадська організація «Інститут масової інформації»  запускає новий ресурс  веб-сайт Jmama, метою якого є дбати про безпеку журналістів.

На сайті публікуватимуть корисні матеріали та поради від професійних експертів з різних сфер безпеки. Статті зібрані у розділах «Оцінка і планування ризиків», «Перша домедична допомога для журналістів», «Технічне забезпечення журналістів», «Кібербезпека» та «Юридична допомога». Про це інформує прес-служба ІМІ.

Також на сайті можна буде пройти електронні тести і оцінити свій рівень безпеки, заповнити форми заяв до органів влади, отримати консультацію безпосередньо по вашій справі.

«У журналістиці нам часто не вистачає, щоб хтось зайвий раз нагадав про елементарне «о̶б̶е̶р̶е̶ж̶н̶о̶ ̶п̶е̶р̶е̶х̶о̶д̶ь̶ д̶о̶р̶о̶г̶у̶» не забудь зробити оцінку ризиків. Інколи потрібно освіжити знання, інколи доводиться працювати в нових умовах, і потрібно до них підготуватися. Тому ми в ІМІ створили Jmama, яка буде турбуватися про ваше журналістське життя і нагадувати, здавалося б елементарні, але такі важливі безпекові правила»  заявила експертка з безпеки ІМІ Ірина Земляна.

Як повідомляв ІМІ, у 2019 році рівень свободи слова в Україні, зокрема на Волині,  дещо погіршився, порівняно з попереднім роком. Основним викликом для роботи журналістів в Україні лишається фізична агресія, на яку припало 172 випадки порушень.

Інститут масової інформації має величезний досвід у сфері безпеки журналістської діяльності: починаючи з часів Революції Гідності, коли ІМІ забезпечував журналістів шоломами, жилетами, респіраторами, пневматичними окулярами. З початком російської агресії, ІМІ створив першу в Україні безкоштовну Бібліотеку безпеки, в рамках якої понад 500 українських та іноземних журналістів скористалися бронежилетами класу 4+, кевларовими шоломами, та змогли безпечно висвітлити події в гарячих точках. ІМІ провів понад 10 тренінгів з безпеки, включаючи тренінги на полігонах, та випустив посібник «Журналіст і (не)безпека», в якому акумулювали найактуальніші поради з безпеки від професіоналів та досвідчених журналістів.


 

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024