Українців залишилося трохи більше 37 мільйонів

24 Січня 2020, 16:12
753

Міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет, разом з командою, презентував оцінку чисельності наявного населення України.

За оприлюдненими даними, станом на 1 грудня 2019 року, чисельність наявного населення України складала 37 мільйонів 289 тисяч осіб. Про це йдеться на сайті Рівненської ОДА.

«Ці дані, на жаль, не враховують населення, що наразі перебуває на окупованих територіях. Це, звичайно ж, не означає, що ми забули про наших громадян, що залишаються там», - зазначили спікери.

Оцінку чисельності проводили трьома методами:

  • комбінований (дані мобільних операторів (отримано кількість номерів телефонів, якими користувалися клієнти протягом лютого-березня 2019 року) + дані статистичного обстеження домогосподарств (отримали дані по кількості карток на одного користувача мобільного зв’язку, а також відсоток користувачів мобільного зв’язку серед населення для кожної вікової групи та регіонів + дані реєстрів (люди віком 60 +, що одержують пенсію, а також діти до 14 років);
  • комбінований (дані статево-вікової структури населення + дані реєстрів (вираховувалися частки населення
 за статево-віковою структурою за даними Держстата та визначалася чисельність осіб віком 60+ з урахуванням пенсіонерів із ОРДЛО, які приїжджають по пенсії. Після чого дані щодо чисельності осіб віком 60+ екстраполювалися на дані статево-вікової структури);
  • реєстровий (дані Державного реєстру фізичних осіб (визначалася загальна кількість зареєстрованих громадян у Державному реєстрі фізичних осіб –платників податків з урахуванням тих, хто відмовився від номера (РНОКПП) і тих хто помер + визначення активності (По кожному РНОКПП відбувалася перевірка щодо отримання громадянином будь-яких доходів, пенсій, звернень до інших державних установ для оформлення громадянином субсидій та/або закордонного паспорта + дані демографічних показників і міграції (до цієї кількості осіб додано дані щодо чисельності дітей, які вижили та міграційне сальдо разом із кількістю іноземних громадян, що перебувають на території України).

Беручи приклад з інших країн, які шукають шляхи як зробити перепис більш ефективним та якісним, Дмитро Дубілет повідомив, що в його подальших планах вивчити можливість проведення реєстрового або комбінованого перепису населення.

Нагадаємо, що раніше Дмитро Дубілет повідомив, що проведення оцінки чисельності наявного населення є одним з його топ-проектів та заощадить 2-3 мільярди гривень до бюджету 2020 року.

Читайте також: Українці отримуватимуть безкоштовно 27 пакетів медичних послуг

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024