У Луцьку запрацювала послуга «єМалятко»

01 Лютого 2020, 11:22
У Луцьку запрацювала послуга «єМалятко» 1013
У Луцьку запрацювала послуга «єМалятко»

У Луцьку, Кривому Розі  та Вінниці перші батьки отримали комплексну послугу «єМалятко».

Відбулося це 31 січня. Інформує Луцька міська рада.

Зокрема КП «Луцький клінічний пологовий будинок» та КП «Волинський обласний перинатальний центр» від сьогодні теж надають молодим батькам «єМаляко», яка містить 8 послуг. 

Цьому посприяла Луцька міська рада (особливо – департамент ЦНАП міста), Луцький міський відділ державної реєстрації актів цивільного стану Західного міжрегіонального міністерства юстиції (Львів).

Нагадаємо, що першими скористатися послугою «єМалятко» отримали можливість харків’яни. Це сталосяна самому початку цього року – 3 січня.

Найближчим часом послугу також запустять у Києві, Дніпрі, Одесі, Запоріжжі, Рівному, Львові, та Маріуполі.

 

Довідково:

«єМалятко» – перша в Україні комплексна адміністративна послуга, при створенні якої застосовано принцип об’єднання послуг за життєвою ситуацією. Загалом вона передбачає 10 послуг для батьків новонароджених в одній послузі від держави. Наразі послуга доступна в тестовому режимі і об’єднує 8 сервісів. Усіх їх можна отримати за однією заявою навіть безпосередньо у пологовому будинку без черг та зайвої витрати часу.

Наразі молодим батька доступні такі послуги у складі «єМалятко»:

-          державна реєстрація народження;

-          визначення походження дитини;

-          реєстрація місця проживання;

-          призначення допомоги при народженні дитини;

-          призначення допомоги на дітей, які виховуються у багатодітних сім’ях;

-          реєстрація у Державному реєстрі фізичних осіб - платників податків;

-          визначення належності новонародженої дитини до громадянства України;

-          внесення інформації про новонароджену дитину до Єдиного державного демографічного реєстру з присвоєнням унікального номера запису в ньому.

Реалізація комплексної послуги єМалятко розпочалася 5 місяців тому за дорученням Президента України. Наразі впровадження сервісу відбувається Міністерством цифрової трансформації України за підтримки Прем’єр-міністра України, Міністерства юстиції, Міністерства внутрішніх справ, Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, Міністерства охорони здоров'я, Міністерства соціальної політики, Міністерства фінансів, Державної міграційної служби, Державної податкової служби; та за сприяння міжнародних проєктів: програми EGAP (Швейцарська Конфедерація та Фонд Східна Європа), SURGe за підтримки Уряду Канади, проєкту EGOV4UKRAINE, що є частиною програми ULEAD з Європою, EU4PAR.

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024