У Мар’янівський ОТГ думали, як розвивати громаду

09 Лютого 2020, 14:34
2189

У Мар’янівській об’єднаній територіальній громаді відбулася робоча зустріч з представниками ОТГ радника (муніципальні фінанси та управління РО) РО у Волинській області Програми ULEAD з Європою Анатолія Матвіюка.

Про це повідомляє Волинський регіональний офіс Програми «U-LEAD з Європою».

Під час зустрічі обговорили сплату ПДФО відокремленими підрозділами, порядок використання інфраструктурної субвенції та зміни, внесені КМУ. Зокрема, надали роз’яснення щодо умов і напрямків використання інфраструктурної субвенції, процедури погодження проєктів.

Запропонували принципи розподілу субвенції між населеними пунктами громади: пропорційно населенню або за важливістю проєктів для громади в цілому.

Також помізкували над можливістю створення комунального підприємства. Поспілкувалися про функціонування мережі водопостачання питної води в населених пунктах громади та особливості ліквідації комунального підприємства громади.

Встановили, що на території громади розташовано біля 15 артезіанських свердловин з відповідними водонапірними баштами. Ця мережа свердловин становить систему забезпечення питною водою жителів громади. Обговорили правові шляхи організації обслуговування цієї мережі.

Також Мар'янівська селищна ОТГ є засновником комунального підприємства, яке третій рік перебуває у стані банкрутства. Радник поспілкувався про правові аспекти завершення цієї процедури або проведення санації підприємства.


 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024