Хворий на рак атовець з Горохівщини рятує життя п’ятирічному хлопчику, пишучи ікони

01 Лютого 2017, 17:13
Володимир Бабій 1838
Володимир Бабій

Володимир Бабій, у якого 4-ий ступінь раку, опановує іконопис, щоб зібрати кошти для лікування 5-річного хлопчика. Повідомляють ІА "Волинські Новини" з посиланням на відео у Youtube Андрія Гнатюка.

21-річний розвідник Володя з Горохівщини, який ніс службу у зоні АТО в складі 54 бригади, внаслідок ураження хімічною зброєю дістав рак, що потягнуло тривале лікування.

Хлопцеві поставили діагноз – рак верхньої щелепи. У нього сильні болі, тому дуже важко їсти. Після обстеження в Луцьку призначили знеболююче. Зараз Володя лежить в онкодиспансері, проходить курс інтенсивної терапії, попереду – ще один. Небайдужі люди збирають кошти для боротьби з раком.

Натомість, боєць намагається врятувати дитину – для цього пише ікони, щоб виручені кошти віддати для лікування 5-річного Данилка Хахули.

Першою іконою, яку на склі написав Володимир - була ікона Богородиці. Допомагав йому у цьому волонтер-айдарівець - Руслан Кашаюк. Хлопець виставив працю на аукціон, а виручені гроші хоче передати на зцілення малюка і готовий творити далі, аби хлопчик вижив.

Образ святого Петра - його друга робота.

Мама хлопця, Ольга Оболончик  тішиться змінами та успіхами сина:

«Більше радості, і якесь таке піднесення, ніби в нього з’являються зовсім другі крила. Зараз, коли став писати ці картини, йому стало набагато краще».

 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024