Лобачівка: ветерани війни в Афганістані пом’янули загиблих бойових побратимів

15 Лютого 2020, 11:00
6154

15 лютого 2020 року виповнюється 31 рік із дня завершення неоголошеної війни у Афганістані.  Горохівчани щороку вшановують пам'ять загиблих земляків, кладуть квіти до підніжжя меморіалів, збираються на мітинги, згадують світлим спогадом.

З цієї нагоди, 14 лютого, на меморіалі загиблим воїнам – інтернаціоналістам у селі Лобачівка зібралися ветерани війни в Афганістані аби згадати та пом’янути загиблих бойових побратимів, а також віддати шану живим. Про це повідомляє Горохівська РДА.

До обеліска та барельєфів загиблих у глибокій скорботі поклали вінки і квіти. Відбувся громадський мітинг за участю керівників органів виконавчої влади та місцевого самоврядування.

Посадовці привітали ветеранів із пам’ятною подією. Присутні на мітингу вшанували хвилиною скорботного мовчання світлу пам’ять померлих та загиблих в Афганістані воїнів.

2






Довідка. Війна в Афганістані тривала майже 10 років та вимагала великих матеріальних і людських жертв. На поле бою відправили більше 160 тисяч українців — кожен четвертий із 600-тисячної армії. Згідно зі статистикою, в Афганістані загинули близько 15 тисяч вояків, із них майже чотири тисячі українців. 72 українських воїни зникли безвісти. Майже три тисячі матерів втратили своїх синів, півтисячі жінок стали вдовами, 711 дітей - сиротами. Більше 8 тисяч українців отримали поранення, 6 тисяч залишилися інвалідами. Це страшна ціна, яку заплатила Україна.

У цей скорботний день Україна схиляє голову перед своїми синами, що воювали та загинули в 16-ти країнах світу. У період незалежності в миротворчих операціях за межами країни загинуло 49 військових.

 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024