Як послуга єМалятко спрощує життя батькам

19 Лютого 2020, 12:30
1268

Волинянам нагадують про послугу єМалятко. Це – перший комплексний сервіс в Україні, який об’єднує 10 послуг, пов’язаних з народженням дитини в одну заяву.

Про це Район.Горохів повідомила Ольга Семенюк – заступниця начальника Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції у Волинській області.

Таким нововведенням Міністерство юстиції України та Уряд намагаються максимально спростити життя батьків у час, коли в них і без того з’являється багато нових клопотів, пов’язаних з народженням дитини. Послуга єМалятко включає такі послуги:

1) державна реєстрація народження дитини та встановлення походження дитини;

2) реєстрація місця проживання новонародженої дитини;

3) призначення допомоги при народженні дитини;

4) реєстрація народженої дитини у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків;

5) визначення належності дитини до громадянства України;

6) присвоєння дитині унікального номера запису в Єдиному державному демографічному реєстрі;

7) призначення допомоги багатодітним сім’ям, тощо.

Отже, відтепер батьки у місті Луцьку можуть подати заяву одразу ж у пологовому будинку або у перинатальному центрі. Також таку заяву можна подати і через ЦНАП.

Довідка. Реалізація електронного проєкту єМалятко затверджена Указом Президента України «Про деякі заходи щодо поліпшення доступу фізичних та юридичних осіб до електронних послуг» і передбачає зменшення кількості необхідних візитів з 11 до нуля, а кількості необхідних документів – із 37 до одного.


 

 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024