Куди спрямують чотири мільярди державної підтримки для аграріїв

20 Лютого 2020, 13:20
943

Кабмін визначив вісім основних напрямків, куди у 2020 році спрямують 4 млрд грн державної підтримки за програмою «Фінансова підтримка сільгосптоваровиробників».

Про це стало відомо на засіданні Кабінету міністрів України 19 лютого, повідомляє Департамент комунікацій Секретаріату Кабінету Міністрів України.

«4 млрд гривень державної підтримки сільгоспвиробників у 2020 році будуть спрямовані у ті напрямки, які є найбільш актуальними для сільгоспвиробників – здешевлення кредитів, компенсацію вартості купівлі сільгосптехніки українського виробництва та інші.

Пізніше плануємо додати здешевлення кредитів для купівлі землі сільгосппризначення, але для цього Верховна Рада має підтримати відповідний законопроект», – коментує рішення Уряду Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук.

«Прийняття постанови офіційно затверджує напрями підтримки аграріїв у 2020 році. Після завершення консультацій з профільними асоціаціями ми виокремили ті напрями, які, з одного боку, є актуальними та економічно-ефективними для аграрної галузі, а з іншого – відповідають запитам самих сільгоспвиробників», – прокоментував рішення Уряду заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тарас Висоцький.

Постанова передбачає:

  • державну підтримку розвитку тваринництва та переробки сільськогосподарської продукції;
  • фінансову підтримку розвитку фермерських господарств;
  • часткову компенсацію вартості сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва;
  • фінансову підтримку заходів в агропромисловому комплексі шляхом здешевлення кредитів;
  • фінансову підтримку розвитку садівництва, виноградарства та хмелярства;
  • надання сімейним фермерським господарствам додаткової фінансової підтримки через механізм доплати на користь застрахованих осіб - членів/голови сімейного фермерського господарства єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Визначення скільки коштів на який напрям піде з передбачених 4 млрд грн відбудеться відповідно до внутрішнього наказу Мінекономіки.

Читайте також:

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024