У Горохові частина будинку провалилася в підземний хід

08 Березня 2020, 09:20
4191

На початку 1970-х років у Горохові кут будинку провалився у підземний хід. Тоді, на щастя, ніхто не постраждав.

Такою світлиною і цікавою історією поділився Андрій Кленк у спільноті «Горохів – моє місто».

Далі – слова автора.

«На початку 1970-х років частина будинку, який знаходиться на вул. Б. Хмельницького (навпроти салону Олени Стопачинської), просто провалилася у підземний хід! Це сталося вночі і, на щастя, ніхто не постраждав.

Ця історія дуже добре запам'яталася мені з дитинства, бо неодноразово дідусь на вечірніх посиденьках розповідав про підземні ходи міста і про цей, нікому незрозумілий, провал будинку. Хлопці з вулиці йому розповіли, що в одному з старих дерев'яних будинків в кінці Другої Світової війни, натрапили на підземний хід.

Цей будинок знаходився у тому ж дворі, де й через 30 років стався обвал. Ніхто не міг уявити, що в середині саме цього, геть звичайнісінького ззовні, будинку, за шафою, знаходився вхід в підземелля.

З розповідей дідуся, вхід був вимуруваний з цегли, а далі прокопаний в глині. Він був в хорошому стані, висотою приблизно 2 м, шириною - 1,5 м. Щоб освітити дорогу, вони змушені були палити газети. Саме й тому, після деякого часу, мусили повернутися. Нажаль, не вдалося дослідити, куди вели ходи, бо кінця видно не було й траплялися «розвилки».

Дякую, Багдані Вольчинській за подароване фото, яке є частинкою історії нашого міста!»

Читайте також: Борочиче понад століття тому. ФОТОФАКТ

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024