Горохівських студентів навчали, як починати власний бізнес

11 Березня 2020, 12:02
1326

У Горохівському коледжі ЛНАУ відбувся семінар «Генеруй бізнес-ідею та розпочни свій бізнес» для студентів, котрі навчаються за спеціальністю «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність».

Захід проходив спільно з фахівчинею з профорієнтації Горохівської районної філії Волинського обласного центру зайнятості Наталією Івашко. Про це інформує Горохівська РДА на своєму сайті.

Студентів проінформували про стан ринку праці та перспективи розвитку підприємництва в регіоні та Україні в цілому, а також про послуги служби зайнятості у сприянні організації та провадженні підприємницької діяльності.

Наталія Івашко детально зупинилася на послугах служби зайнятості, що надають на всіх етапах започаткування власного бізнесу. Розповіла про можливості проходження профнавчання за направленням служби зайнятості, зокрема за професіями, що сприяють самозайнятості, про онлайн-курси «Prometheus» та Освітній портал Державної служби зайнятості. Також проінформувала про програму фінансової державної підтримки суб’єктів мікро- та малого підприємництва «Доступні кредити 5-7-9%».

Під час заходу висвітлили питання психологічних аспектів підприємницької діяльності, зокрема, можливості проходження психодіагностичного тестування в центрі зайнятості на визначення схильності до ведення власного бізнесу.

Студентів ознайомили з найкращими прикладами провадження підприємницької діяльності колишніх безробітних, які організували власну справу за сприяння Горохівської районної філії ВОЦЗ.

Молоді люди презентували свої перші бізнес-плани: літнє кафе «Активний Горохів», «Мікромобільність» та Ecological City, отримали поради та впевнилися в тому, що підприємництво є справою непростою та відповідальною, але перспективною.

 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024