Волинська поліція просить з розумінням ставитися до її роботи під час карантину

19 Березня 2020, 17:24
Юрій Крошко 731
Юрій Крошко

Поліцейські Волині просять з розумінням ставитися до штрафів і протоколів, які вони складають у зв’язку з карантином.

З такою заявою звертається очільник Національної поліції України у Волинській області Юрій Крошко. Він нагадує про відповідальність за порушення тимчасових обмежень, які існують для запобігання поширенню коронавірусу.

«Ми хвилюємося за людей. І просимо, щоб громадяни не сприймали агресивно дії поліції. Особливо, коли поліцейські складають на когось протокол. Ми це робимо саме через те, що турбуємося про безпеку наших громадян. Це наш обов’язок.

Депутати прийняли закон для того, аби надати нам важіль впливу на тих, хто не розуміє серйозності ситуації, і продовжує власні меркантильні інтереси ставити вище загальнодержавних», – каже Юрій Крошко.

Поліцейський нагадує, що постановою Кабміну від 11 березня цього року накладено такі обмеження:

  • Заборону відвідування закладів освіти до 3 квітня 2020 року
  • З 17 березня по 3 квітня заборону проводити усі масові заходи, в яких бере участь понад 10 осіб
  • З 17 березня по 3 квітня зупинку роботи суб’єктів господарювання, зокрема закладів громадського харчування, торговорозважальних центрів та інших закладів розважальної діяльності
  • З 18 березня по 3 квітня припинення регулярних та нерегулярних перевезень автомобільним транспортом у приміському, міжміському, внутрішньо обласному та міжобласному сполученнях (крім перевезення легковими автомобілями). Забороняється також перевозити більше 10 осіб у одному транспортному засобі на міських маршрутах.

Штрафні санкції за порушення правил карантину для громадян складають від 17 тисяч гривень до 34 тисяч гривень, для посадовців – від 34 тисяч гривень до 170 тисяч гривень. Якщо порушення карантину призвело до чиєїсь смерті, винуватцю загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років.

Читайте також: 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39