Маска і не більше десяти людей у церкві: горохівчани молитимуться за новими правилами

21 Березня 2020, 18:08
Свято-Вознесенський храм у Горохові 2811
Свято-Вознесенський храм у Горохові

На час карантину змінили правила відвідування Свято-Вознесенського храму у місті Горохів.

Про це написав на своїй сторінці у фейсбуці настоятель парафії, священник Андрій Сидор.

Отець повідомив про деякі нововведення, які діятимуть, зважаючи на карантинні заборони і правила, а також згідно з постановами Синоду ПЦУ, вказівками правлячого архієрея, митрополита Луцького і Волинського Михаїла і прийнятими рішеннями на зборах Горохівського благочиння.

Усі уставні постові богослужіння у храмі будуть звершуватись відповідно до встановлених норм і правил. Про особливості сповіді, святого Причастя, індивідуального уділення Таїнства Соборування та інше, священник повідомить згодом.

Парафіяни, які перебувають в групі ризику (літні люди, діти, люди з хронічними захворюваннями) повинні утриматися (на час карантину) від відвідування недільних і святкових богослужінь.

Забороняється приходити у храм людям з ознаками захворювання (підвищена температура, кашель, нежить, погане самопочуття).

При відвідуванні храму варто пам'ятати, що існує, встановлене державною владою, обмеження на кількість тих, хто молиться (не більше 10 осіб).

При наявності захисної маски, а також дотримуючись встановленої дистанції між особами, парафіяни можуть знаходитись у храмі. Для мінімалізації контактів, а також без належного захисту рекомендовано перебувати на церковному подвір'ї, поза межами храму.

Шанування святинь та ікон (хреста, Голгофи) тимчасово варто виявляти не як зазвичай, а поясним чи земним поклоном з хресним знаменням. Після причастя не треба прикладатися до Святої Чаші.

Варто утримуватись від рукостискання, обіймів та поцілунків.

Усі молитовні правила, дозволені для приватного вжитку (акафісти та ін.) звершувати обов'язково, індивідуально (вдома).

Отець радить, бути відповідальним за своє здоров'я і здоров'я ближніх.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024