Громадська організація «Ягідник» пропонує співпрацю

20 Лютого 2017, 09:03
6360

У Горохівському районному центрі зайнятості відбувся семінар «Від бізнес-ідеї до власної справи».

Захід проходив у рамках Зимової агрошколи, 16 лютого.

Його учасниками стали понад 30 осіб, потенційно зацікавлених людей, господарів, які готові на своїх земельних наділах займатись ягідництвом.

Ініціаторами зустрічі були  – Володимир Кулюк та Сергій Горбач, представники громадської організації «Об’єднання виробників плодово-ягідної продукції «Ягідник». Вони ж є координаторами проекту «Ягідник».

Пропозиції від ГО «Ягідник» були досить чітко окреслені: людина безоплатно отримує елітні саджанці суниці або малини, на умовах договору, за яким зобов’язується продавати вирощену продукцію тільки ГО «Ягідник» протягом певного терміну. Людина несе відповідальність за саджанці, зобов’язується забезпечити полив, обробіток, захист від хвороб та шкідників. Від стихійних природних явищ насадження мають бути застраховані.

Який порядок отримання саджанців? По-перше, особа, зацікавлена у співпраці, має бути членом громадської організації «Ягідник», далі укладається договір, яким обумовлюється кількість та сорт посадкового матеріалу, відповідальність сторін. Саджанці передаються по акту прийому-передачі, плани по здачі ягід для людини не встановлюються.

Мінімальна площа насаджень має бути не менше десяти сотих гектара. Вирощену продукцію громадська організація зобов’язується купувати в людини за встановленою на початку сезону незмінною ціною.

Крім того, кожній людині надається агрономічний супровід, можливість зробити експрес аналіз ґрунту та води, сприяння в купівлі на вигідних умовах інвентарю та засобів захисту рослин.

За словами Володимира Кулюка, створюються умови, щоб людині вигідно було співпрацювати з «Ягідником» під час дії договору і після його закінчення. Також організація буде здійснювати прийом ягід від людей, котрі вже мають насадження, якщо продукція буде якісна.

Представники «Ягідника» отримали масу запитань, пропозицій, зауважень. В нинішніх умовах люди остерігаються обману, тому детально розпитували про всі умови.

До фахової розмови долучилася Лариса Корецька, спеціаліст управління регіонального розвитку Горохівської райдержадміністрації.

«Інформація зацікавленим людям надана. Рішення за ними. Хотілося б побажати учасникам семінару, щоб співпраця між виробниками, інвестором та переробними підприємствами базувалася на взаємовигідних та чесних партнерських умовах» - Горохівський Районний Центр Зайнятості.

1

1

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024