Контрактника з Горохівщини «нагинають» зробити неправдиве зізнання

20 Лютого 2017, 13:03
2852

Про 42-річного Олександра В, контрактника з Горохівського району розповів адвокат Василь Нагорний. Поліція вимагає вимагає у бійця укласти угоду про визнання вини у незаконному зберіганні боєприпасів. Історію горохівчанина активіст опублікував у Facebook.

За словами Василя Нагорного, Олександр, батько двох неповнолітніх дітей. Контракт із Збройними Силами України  уклав в травні 2016-го.

«За цей час вже двічі пройшов ротацію. Приїздить у короткострокову відпустку і якась гнида з села стукнула в поліцію, що цей боєць привіз додому арсенал зброї. Звичайно, паліція бігом в суд і "татари" двома машинами прилетіли на обшук. Перерили все верх дном, результат: декілька гільз і окремо декілька куль, пороху немає. Розуміючи, що то не тягне на кримінал, починають заглядати вже в кожну шпаринку, і є.... ні, розчарую вас, це не “Град” і не “Муха” це 19 патронів, так звана “мєлкашка”, які знайшли десь в коморі.» - пише адвокат.

Адвокат зазначає, що ці патрони, ще за життя тримав, так само, які дозвіл на них, покійний тесть Олександра, кадровий офіцер, учасник бойових дій.

«Я не знаю, що там показала експертиза, чи придатні ті 19 патронів, але Олександра покликали в Горохівський відділ і почали "нагинати", щоб він уклав угоду про визнання вини у незаконному зберіганні боєприпасів...» - йдеться у дописі.

 «Начальник Горохівського відділу Sergey Potoras , та прокурор Горохівського відділу, я так розумію, що треба показник по зброї! Хлопці, та немає проблем - металошукачі в руки і в ліс, там бійці багато закопали. Поліція Волині, Петро Петрович Шпига, ви як учасник бойових дій, поясніть своїм підлеглим, що патрони такого калібру в зоні проведення АТО не використовують, і боєць звідти їх привезти не міг» - звертається Нагорний.

«Крім того ви ж знаєте про кадровий голод на контрактників. Так запитайте в своїх працівників, якого милого вони намагаються позбавити ЗСУ бійця, який на хорошому рахунку в командирів. Чи може хтось замість нього хоче піти??? Йому в понеділок треба бути в частині, а вони повістку "тулять" на понеділок. Хіба в справі ще щось незрозуміло? І якщо такий чистий кримінал, всі докази є, то навіщо його примушують визнавати вину? Чому повістки виписує свідку слідча, а "працюють" сьогодні з ним "опєра". Чи хтось чекає пропозицій “парєшать”? Я так міркую, що хлопці зі спілок Волині приїдуть і скинуться на “парішать".....» - завершує свій допис Василь Нагорний.


 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024