Зняли фільм про історію пивоваріння у Павлівці

09 Серпня 2018, 10:10
Зняли фільм про історію пивоваріння у Павлівці 3615
Зняли фільм про історію пивоваріння у Павлівці

На базі експозиції просто неба «Козацький зимівник» Волинського музею-скансена успішно відбулися зйомки відеофільму з історії пивоваріння. Науковці та активісти музею були не тільки дійовими особами, а й консультантами у режисерів і операторів.

Організатором та ініціатором цих зйомок став відомий Павлівський пивзавод, розташований у селі Павлівка Іваничівського району, – повідомляє Олександр Середюк на сайті Східний Донбас.

Точна дата заснування броварні в Порицьку невідома, роком заснування підприємства прийнято вважати 1904 з огляду на відповідний напис, висічений у камені, що зберігся у лагерному відділенні будівлі пивзаводу.

Відомо, що під час входження Волині до складу Другої Речі Посполитої впродовж 1922—1939 років завод носив назву Порицького (відповідно до назви тодішнього міста Порицьк) та належав графу Чацькому. На Волині пішли дві гілки роду Чацьких, особливо популярною стала Порицька гілка цього роду, представники якої немало спричинились до розвитку культури, а особливо освіти на Волині. Виготовлене тут пиво славиться своїм неперевершеним смаком і було відоме навіть у Варшаві. Під час Другої світової війни завод і майже все місто були зруйновані, вціліла лише околиця Павлівка, з якої утворилося село Павлівка.

Новітня історія броварні розпочалася у 1950-х роках, коли через розвиток вуглевидобування в Іваничівському районі було створене місто Нововолинськ і було прийняте рішення про відбудову пивзаводу у Павлівці для забезпечення пивом шахтарів Волині. Реконструкція заводу була завершена 1958 року.

Державне підприємство Павлівський пивоварний завод було приватизоване 4 грудня 1995 року із створенням відкритого акціонерного товариства «Павлівський пивоварний завод».




 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024