«Самодостатність через призму зайнятості» - зустрілись голови сільських, селищних та міських рад

21 Лютого 2017, 12:03
1905 Джерело: Спільнота Горохівського Районного Центру Зайнятості у Facebook

Днями в Горохівському районному центрі зайнятості провели зустріч з головами сільських, селищних та міських рад. «Самодостатність через призму зайнятості» - такою була тема засідання.

Ірина Рабінська, директор Горохівського районного центру зайнятості, розкрила інноваційні методи в роботі служби зайнятості та підвела підсумки за 2016 рік.

Відзначили активну співпрацю організації, що оплачує роботи на паритетних умовах за кошти Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття та місцевих бюджетів. Організація громадських робіт та інших робіт тимчасового характеру займає одне з провідних місць у заходах активної політики державної служби зайнятості.

Звернули увагу голів територіальних громад на індивідуальний підхід при визначені видів оплачуваних громадських робіт та прийнятті рішень  про них. що є суспільно – корисними для окремої територіальної одиниці.

Обмін досвідом був переконливим аргументом про важливість такої співпраці для тих рад , котрі на сьогодні ще не передбачили кошти на громадські роботи.

Валентина Ковальчук, начальник управління фінансів розповіла про особливості формування бюджетів та моніторинг фінансового менеджменту у звітному році.

Крім того, обговорили перспективи створення об'єднаних територіальних громад, зробили акценти на дослідженнях ринку праці та формуванні програм зайнятості адміністративних одиниць.

Начальник Управління державного казначейства у Горохівському районі Олена Бєкєтова розповіла про порядок відкриття та закриття рахунків в органах Державної казначейської служби та наголосила на правильності складання кошторисів місцевих бюджетів.

«Навчались усі служби спільно, бо лише спільні завдання та координація зусиль будуть результативними у вирішенні питань соціальної захищеності громадян». - Горохівський Районний Центр Зайнятості.



 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024