Чотири села на Горохівщині залишились без електрики через підпал сміттєзвалища

30 Березня 2020, 18:20
2815

У Горохівському районі внаслідок підпалу стихійного сміттєзвалища зайнялася пожежа, в якій була пошкоджена високовольтна лінія електропередачі.

Без електропостачання залишилося чотири населені пункти, – повідомляє прес-центр ПрАТ «Волиньобленерго».

У неділю, 29 березня, поблизу села Губин невідомі підпали стихійне сміттєзвалище. Полум’я швидко перекинулося на луг – зайнявся сухостій. Згодом почали горіти стовбури високорослих дерев, які попадали на проводи повітряної лінії.

У результаті пожежі 30 березня o 8:40 аварійно вимкнулася ПЛ 10 кВ 08-02. Наслідок такого безвідповідально «хазяйнювання» із вогнем виявився серйозним – без електропостачання залишилося чотири села (Сенкевичівка, Губин, Дубова Корчма, Угринів). 

О 13:29 енергетики Горохівської філії оперативно відновили електропостачання. Тож запалюючи сірник поблизу лінії електропередачі, волинянам варто задуматися про небезпеку та масштабність імовірних наслідків. Бо замість того, щоб виконувати планові роботи, енергетики змушені витрачати час і ресурси на ліквідацію наслідків пожежі.

За даними Управління ДСНС України у Волинській області, упродовж 23–29 березня було ліквідовано 92 пожежі трав’яного настилу і 3 пожежі торфу.

Варто пам’ятати, що за випалювання сухої рослинності притягують до адміністративної відповідальності згідно із статтею 77-1 «Самовільне випалювання сухої рослинності та її залишків» Кодексу України про адміністративні правопорушення. 

Волиняни мають усвідомити, що від їхньої поміркованості та екологічної свідомості залежить їхня безпека й безпека оточення!

Якщо ви стали свідком будь-яких небезпечних інцидентів або пошкодження електрообладнання, повідомляйте у цілодобову безплатну лінію кол-центру ПрАТ «Волиньобленерго» 0-800-21-01-31.

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024