Як працює швидка допомога на Горохівщині під час карантину

01 Квітня 2020, 18:58
3275

У Горохівському районі ситуацію з COVID-19 називають контрольованою.

Про це йдеться на сайті Горохівської РДА.

1 квітня голова районної державної адміністрації Сергій Мишленик провів робочу зустріч із Валерієм Міндюком, завідуючим Горохівським відділенням екстреної медичної допомоги КЗ «Волинського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф».

Зустріч відбулася за присутності Віри Баландін, помічниці-консультантки народного депутата України Вячеслава Рубльова. Найбільшу увагу приділили питанню готовності медичної установи до роботи в умовах поширення коронавірусу та забезпеченню медпрацівників усіма необхідними засобами захисту.

Зі слів керівника установи екстреної медичної допомоги, відділення знаходиться за 52 км від центральної оперативної диспетчерської. Тут укомплектовано та встановлено сучасне обладнання зв’язку, цілодобово чергують дві медичні бригади в місті Горохові та третя – в місті Берестечко.

 За добу приймають 12-15 викликів, часто транспортують пацієнтів до обласних медичних закладів міста Луцька. Автомобілі ЕМД укомплектовані необхідним обладнанням та медичними препаратами. Працівники швидкої постійно отримують нові інструкції роботи на час пандемії.

Зокрема, медичні працівники екстреної допомоги не будуть проводити тестування на COVID-19. Медикам видали набори індивідуального захисту. Проте, їх недостатньо щоб уберегтися від коронавірусу – розповів Валерій Міндюк.

Читайте також:

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024