За гроші голандців у чотирьох селах зробили ліхтарі, а в підберезівській школі огорожу

23 Лютого 2017, 20:03
2295

Як і в попередні роки, у 2016 році районна рада продовжила роботу над розробкою грантових проектів. Крім того, в установі надавали допомогу щодо їх написання місцевим громадам району.

У лютому, минулого року Горохівський район розпочав участь у Проекті голландської програми європейського партнерства МАТРА

Проект спрямований на розвиток потенціалу громад, щодо участі у впровадженні та контролі за проведенням реформ у сільському господарстві, управлінні земельними ресурсами та розвитку сільських територій. Реалізовувався він Міжнародною громадською організацією «Прімавера».

Участь у ньому стала можливою завдяки активній підтримці Горохівської районної ради. Вплинуло й те, що подали найбільшу кількість ініціатив та пропозицій. Отож, Горохівщину відібрали, як пілотну територію для реалізації Проекту із МАТРА.  

Чимало корисної для своєї діяльності інформації почерпнули сільські голови, власники особистих селянських і фермерських господарств. Вони стали членами громадської платформи, яку створили в рамках цього проекту. Також мали можливість поспілкуватися з його керівником Ольгою Жовтоног і нідерландським експертом з розвитку сільських територій Хенком Муном.

Право брати участь у третій фазі Проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» Горохівський район виборов ще у 2015-му році. Завдяки цьому 4 громади району отримали можливість розробити і реалізувати свої мікро-проекти.

До прикладу, у селі Загаї оновили вуличне освітлення.

У загальноосвітній школі села Підбереззя здійснили капітальний ремонт огорожі. 

Відновили лінії освітлення в селах Журавники і Волиця-Дружнопільська, для цього використали LED світильники.

Реконстрували мережу вуличного освітлення та побудували нову в селі Хмельницьке, також з використанням LED світильників.

По перших двох проектах уже провели усі основні заходи, а проекти двох останніх громад завершуватимуться уже в цьому році.

Коментарі
25 Лютого 2017, 23:41
Журналісти, Ви як пишите, то хоч іноді перевіряйте інформацію. У загальноосвітній школі села Підбереззя ніякого капітального ремонту огорожі не було. Поміняли вікна в школі.
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024